Kardinál rezy

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na snehovú zmes:

  • 5 bielkov
  • 90 g kryštálového cukru
  • 40 g kukuričného škrobu

Na piškótovú zmes:

  • 5 žĺtkov
  • Nastrúhaná kôra z polovice citróna
  • 30 g kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilky
  • 50 g hladkej múky (pre bezlepkovú verziu použijeme kukuričný škrob)
  • + z ušľahaných bielkov pridáme asi 3 PL snehu

Na kávovú plnku:

  • 3 plátky želatíny
  • Ingrediencie

    Na snehovú zmes:

    • 5 bielkov
    • 90 g kryštálového cukru
    • 40 g kukuričného škrobu

    Na piškótovú zmes:

    • 5 žĺtkov
    • Nastrúhaná kôra z polovice citróna
    • 30 g kryštálového cukru
    • 1 ČL vanilky
    • 50 g hladkej múky (pre bezlepkovú verziu použijeme kukuričný škrob)
    • + z ušľahaných bielkov pridáme asi 3 PL snehu

    Na kávovú plnku:

  • 3 plátky želatíny
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Kardinál rezy sú tradičným a veľmi obľúbeným dezertom u našich rakúskych susedov.  Originál Kardinálove rezy sa pripravujú s kávovou plnkou, dnes ich však poznáme v rôznych variáciách. Nám najviac chutia s ovocím. Cesto je  upečené rafinovanou kombináciou nadýchaného piškótu a obláčikov našľahaného bielka. Kardinál rezy sú doslova nebeské, nielen chuťou, ale aj výzorom.

    Dezert Kardinál s kávovou plnkou

    Postup:

    1. Predhrejeme rúru na 160 stupňov a na plech pripravíme papier na pečenie.
    2. Vo väčšej mise vyšľaháme do tuha bielky a kryštálový cukor. Po vyšľahaní na sneh preosejeme kukuričný škrob a gumenou varechou ho dobre ale zľahka vmiešame do snehu. Snehovú zmes naplníme do cukrárskeho vrecka bez špičky alebo do igelitového sáčku. Otvor na sáčku alebo vrecku by mal byť väčší, v priemere asi 1.5 cm.
    3. Na piškótovú zmes dáme do misy žĺtky, citrónovú kôru, vanilku a cukor a spolu všetko vyšľaháme do nadýchanej bledej peny. Na penu preosejeme hladkú múku a gumenou varechou ju zľahka ale dobre vmiešame. Napokon primiešame asi 3 PL z vyšľahaného bielkového snehu. Piškótovú zmes naplníme rovnako ako snehovú do cukrárskeho vrecka.
    4. Na plech s papierom pozdĺž kratšej strany nanesieme hrubší pás z bielkovej zmesi, vedľa neho natesno pás zo žĺtkovej zmesi. Takto pokračujeme, kým striedavo nenanesieme 4 bielkové a medzi nimi 4 žĺtkové pásy. Dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 20-25 minút. Po dopečení necháme úplne vychladnúť.
    5. Na plnku si najprv nad parou roztopíme bielu čokoládu a po roztopení do nej vmiešame preosiatu instantnú kávu.
    6. V miske z vodou necháme napučať plátky želatíny – asi 5 minút.
    7. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Pomaly do nej vlievame vychladnutú bielu čokoládu s kávou a dobre celú zmes premiešame. Snažíme sa však miešať zľahka, aby objem šľahačky nespadol.
    8. Z tejto zmesi odoberieme 3 PL a dáme ich do malého kastrólika zahriať. Pridáme vyžmýkanú napučanú želatínu a miešame, kým sa želatína v zmesi úplne nerozpustí. Neprevárame!
    9. Želatínovú zmes potom vlejeme do zvyšku šľahačky s čokoládou a dôkladne ju rozmiešame.
    10. Plnku necháme chvíľu v chlade odstáť. Keď začne tuhnúť – želírovať, naplníme ňou rezy. Upečený korpus rozdelíme na dva pláty (v každom sa budú striedať dva bielkové a dva žĺtkové pruhy). Na spodný plát nanesieme celú plnku a uhladíme ju na povrchu aj po bokoch. Na plnku položíme vrchný plát cesta. Kardinálové rezy v tejto podobe dáme do chladničky, kým plnka úplne nestuhne.
    11. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom.
    No posts found. Refine your query.
    NovšieStaršie