Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 4 lyžice masla
  • 1 balenie krémového syra
  • ½ plechovky kondenzovaného mlieka v plechovke (šálky)
  • ½ plechovky karamelu v plechovke (podobne ako šálky)
  • 1 balenie sušienok (maslových alebo grahamových, prípadne celozrnných)
  • Smotana na šľahanie na ozdobu

Vrstva 1

Karamelový pohár so šľahačkou a sušienkami

Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 5 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
karamelový pohár
Ingrediencie
  • 4 lyžice masla
  • 1 balenie krémového syra
  • ½ plechovky kondenzovaného mlieka v plechovke (šálky)
  • ½ plechovky karamelu v plechovke (podobne ako šálky)
  • 1 balenie sušienok (maslových alebo grahamových, prípadne celozrnných)
  • Smotana na šľahanie na ozdobu

Karamelový pohár je perfektný dezert ak čakáte návštevu. Môžete ho pripraviť deň vopred a pred servírovaním len ušľahať čerstvú šľahačku. Nie je totiž nad naozajstnú šľahačku. V Bille majú navyše trvanlivú šľahačku, ktorú môžete mať vždy po ruke.

Karamelový pohár pre sladké jazýčky ako jesenné pokušenie

Postup:

  1. Začneme sušienkami, ktoré v mixéri rozmixujeme na jemno.
  2. V malom kastróliku rozpustíme maslo a pridáme ho k sušienkam. Všetko dobre premiešame a odložíme nabok.
  3. V mixéri zmixujeme smotanový syr dohladka spolu s ¼ plechovky kondenzovaného mlieka. Krém príliš neochutnávame, je neskutočne návykový a chýbal by nám v zostavovaní vrstiev.
  4. Zvyšok kondenzovaného mlieka, teda ¼ plechovky potom zmiešame s ½ plechovky karamelu. Zmes tiež vyšľaháme a získame hladký a tekutejší karamel.
  5. Následne do nádob na poháre dáme prvú vrstvu sušienok s maslom. Použijeme len polovicu zmesi, druhú si odložíme na ďalšie poschodie. Na sušienky dáme krém a znovu si polovicu odložíme.
  6. Ako ďalšiu vrstvu použijeme znova sušienky, potom krém a nakoniec pohár doplníme karamelom, ktorý je len v poslednej vrchnej vrstve.
  7. Poháre dáme ešte vychladiť na niekoľko hodín do chladničky a podávame ich s čerstvo ušľahanou šľahačkou. Dobrú chuť!