Jelení guláš pomaly varený s koreňovou zeleninou, brusnicami a červeným vínom je jesenná klasika. Guláš z kvalitnej slovenskej diviny, dobre ochutený borievkami, bobkovým listom a korením bude nezabudnuteľným gurmánskym rodinným zážitkom.

Jelení guláš s brusnicami podávaný s knedľou je proste klasika

  1. Na oleji opečieme slaninu nakrájanú na kocky.
  2. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita.
  3. Potom pridáme koreňovú zeleninu a restujeme, až je zelenina opečená do zlata.
  4. Pridáme pretlačený cesnak, rozmarín, nové a čierne korenie, borievky a bobkový list.
  5. Do zeleninového základu pridáme očistené a na väčšie kúsky nakrájané jelenie mäso, a dobre premiešame.
  6. Mäso necháme zatiahnuť, osolíme, ochutíme ešte brusnicami, rascou a mletou paprikou.
  7. Podlejeme vínom, počkáme pár minút, kým sa odparí alkohol a podlejeme vývarom len tak, aby bolo mäso takmer zakryté.
  8. Prikryté dusíme na slabom plameni do mäkka, približne 2-3 hodiny. Občas premiešame.
  9. Guláš podávame s parenou knedľou, s rezom citróna a lyžičkou brusnicovej marmelády.