Jelení guláš s brusnicami a knedľou

 | 

Čas prípravy: 

180

 min

Čas varenia: 

145

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 lyžica brusnicového džemu alebo sušených brusníc
  • 200 ml červeného suchého vína
  • Cca 500 ml hovädzieho vývaru alebo podľa potreby
  • Korenie: borievky, nové a čierne korenie, soľ, bobkový list, mletá červená paprika, mletá rasca a rozmarín
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 lyžica brusnicového džemu alebo sušených brusníc
  • 200 ml červeného suchého vína
  • Cca 500 ml hovädzieho vývaru alebo podľa potreby
  • Korenie: borievky, nové a čierne korenie, soľ, bobkový list, mletá červená paprika, mletá rasca a rozmarín
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Jelení guláš pomaly varený s koreňovou zeleninou, brusnicami a červeným vínom je jesenná klasika. Guláš z kvalitnej slovenskej diviny, dobre ochutený borievkami, bobkovým listom a korením bude nezabudnuteľným gurmánskym rodinným zážitkom.

    Jelení guláš s brusnicami, podávaný s knedľou je proste klasika

    Postup:

    1. Na oleji opečieme slaninu nakrájanú na kocky.
    2. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita.
    3. Potom pridáme koreňovú zeleninu a restujeme, až je zelenina opečená do zlata.
    4. Pridáme pretlačený cesnak, rozmarín, nové a čierne korenie, borievky a bobkový list.
    5. Do zeleninového základu pridáme očistené a na väčšie kúsky nakrájané jelenie mäso, a dobre premiešame.
    6. Mäso necháme zatiahnuť, osolíme, ochutíme ešte brusnicami, rascou a mletou paprikou.
    7. Podlejeme vínom, počkáme pár minút, kým sa odparí alkohol a podlejeme vývarom len tak, aby bolo mäso takmer zakryté.
    8. Prikryté dusíme na slabom plameni do mäkka, približne 2-3 hodiny. Občas premiešame.
    9. Guláš podávame s parenou knedľou, s rezom citróna a lyžičkou brusnicovej marmelády.