Jednohubky na oslavu – krekry s parmezánom

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cca. 24 ks

Na cesto:

čierneho korenia

  • ½ ČL soli
  • 110 g masla
  • 90 g strúhaného parmezánu
  • 1 ČL čerstvého posekaného tymianu
  • Na ozdobenie:

  • 150 g čerstvého kozieho syra
  • 100 g masla
  • 1 hruška
  • 1 PL citr. šťavy
  • lístky rukoly a iné
  • 100 g prosciutto
  • 10 ks cherry paradajky
  • Ingrediencie

    Na cca. 24 ks

    Na cesto:

    čierneho korenia

  • ½ ČL soli
  • 110 g masla
  • 90 g strúhaného parmezánu
  • 1 ČL čerstvého posekaného tymianu
  • Na ozdobenie:

  • 150 g čerstvého kozieho syra
  • 100 g masla
  • 1 hruška
  • 1 PL citr. šťavy
  • lístky rukoly a iné
  • 100 g prosciutto
  • 10 ks cherry paradajky
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Jednohubky na oslavu - jednohubky, alebo chuťovky by nemali chýbať na žiadnej oslave. Tieto drobné kúsky jedla, sú však nielen chutné, ale mali by byť aj kreatívne nazdobené. Pekne naaranžované chuťovky vyzerajú na stole vždy úžasne. A ak nemáte chuť alebo čas sa s nimi hrať pripravte si charcuterie board, alebo niekoľko misiek s rôznymi dipmi 🙂

    Jednohubky na oslavu 🙂

    Postup:

    1. Suroviny na cesto všetky spolu dobre vymiešame a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 6mm, alebo na tenšie  cca 3 mm, vznikne viac krekrov.
    2. Plech vystelieme papierom na pečenie. Na takto pripravený plech poukladáme krekry a pečieme asi 30 minút alebo dozlatista.
    3. Zo syra a masla s trochou šľahačky vymiesime plnku, ktorú dáme na krekry.
    4. Hrušku rozštvrtíme a krátko povaríme v jemne ocitrónovanej vode. Potom hrušky schladíme studenou vodou, osušíme a ukladáme na zmes na krekroch. Pridáme ešte rukolu a ružové korenie.
    5. Druhá polovica krekrov bude dozdobená prosciuttom, zeleným lístkom a polovičkou cherry paradajky. Dáme do chladničky vychladiť a vytiahneme ich chvíľu pred podávaním.
     

    Náš tip:

    • Vďaka parmezánu sú krekry výborné aj samotné k vínu.