Jednohubky, alebo chuťovky by nemali chýbať na žiadnej oslave. Tieto drobné kúsky jedla, sú však nielen chutné, ale mali by byť aj kreatívne nazdobené. Pekne naaranžované chuťovky vyzerajú na stole vždy úžasne. A ak nemáte chuť alebo čas sa s nimi hrať pripravte si charcuterie board, alebo niekoľko misiek s rôznymi dipmi 🙂

Jednohubky by nemali chýbať na žiadnej oslave

 

Postup
  1. Suroviny na cesto všetky spolu dobre vymiešame a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 6mm, alebo na tenšie  cca 3 mm, vznikne viac krekrov.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie. Na takto pripravený plech poukladáme krekry a pečieme asi 30 minút alebo dozlatista.
  3. Zo syra a masla s trochou šľahačky vymiesime plnku, ktorú dáme na krekry.
  4. Hrušku rozštvrtíme a krátko povaríme v jemne ocitrónovanej vode. Potom hrušky schladíme studenou vodou, osušíme a ukladáme na zmes na krekroch. Pridáme ešte rukolu a ružové korenie.
  5. Druhá polovica krekrov bude dozdobená prosciuttom, zeleným lístkom a polovičkou cherry paradajky. Dáme do chladničky vychladiť a vytiahneme ich chvíľu pred podávaním.
  6. Tip: vďaka parmezánu sú krekry výborné aj samotné k vínu.
jednohubky charcuterie board
Vymeňte klasické jednohubky za charcuterie board.
jednohubky
3x silvestrovské jednohubky o trošku zdravšie, šťavnatejšie a farebnejšie