Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 2 cibule najemno pokrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, posekané
  • Kúsok nastrúhaného zázvoru
  • 1 čili paprička, pokrájaná
  • 1 PL jemného karí korenia
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 rajčina, pokrájaná na malé kocky, cca 1 cm
  • 2 zemiaky
  • ½ karfiolu rozobratého na ružičky (400g)
  • 1 limetka, šťava
  • 1 PL vňate koriandra
  • Soľ a voda na podliatie
  • 200 ml bieleho jogurtu (hľadajte v letáku BILLA)

 

Vrstva 1

Jednoduché zeleninové karí

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Zeleninove kari
Ingrediencie
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 2 cibule najemno pokrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, posekané
  • Kúsok nastrúhaného zázvoru
  • 1 čili paprička, pokrájaná
  • 1 PL jemného karí korenia
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 rajčina, pokrájaná na malé kocky, cca 1 cm
  • 2 zemiaky
  • ½ karfiolu rozobratého na ružičky (400g)
  • 1 limetka, šťava
  • 1 PL vňate koriandra
  • Soľ a voda na podliatie
  • 200 ml bieleho jogurtu (hľadajte v letáku BILLA)

 


Chuť indických jedál je nezameniteľná vďaka používanému koreniu.  Pôvodne slovo karí označovalo druh jedla, neskôr sa tento výraz začal používať aj pre zmes korenie. Najčastejšie obsahuje kurkumu, čierne korenie, zázvor, muškátový orech, rascu, chilli. Ku koreniu potrebujete pár kúskov obľúbenej zeleniny a za chvíľu máte hotovo.

Zeleninové karí pre celú rodinu

  1. V liatinovom hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a cesnak a opečieme ich do sklovita.
  2. Potom pridáme karí korenie, premiešame, ďalej pridáme rajčinu a nastrúhaný zázvor. Posolíme a premiešame.
  3. Pridáme karfiol a nakrájané a uvarené zemiaky a opäť premiešame.
  4. Orestujeme a chvíľu podusíme za občasného miešania. Ak treba podlejeme trochou vody, alebo ak máme napríklad nespotrebovaný zeleninový vývar.
  5. Hotové jedlo preložíme na tanier alebo do misky a podávame s lyžicou kvalitného bieleho jogurtu. Posypeme koriandrovou vňaťou, prípadne trochou čili papričkou.