Recept na dobrý zeleninový šalát by sme mali mať vždy poruke. Vieme ho rýchlo pripraviť a príjemne zasýti. A kedykoľvek si ho môžete pribaliť so sebou hoci aj do práce. Základom dobrého šalátu je kvalitná čerstvá zelenina a dobrý dressing. Iste, stačí aj overená klasika – citrón, olej, soľ a prípadne čierne korenie. Ale my fajnšmekri radi vymýšľame nové kombinácie. A taký je aj náš dressing z kombinácie jogurtu, dijonskej horčice, cesnaku a medu. Vyskúšajte – váš šalát získa nebíčkovu chuť 🙂

Zeleninový šalát s výborným dressingom

Postup
  1. Najprv si pripravíme zeleninu – kaleráby ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľku umyjeme a nakrájame na tenké elipsy. Reďkovky pokrájame na tenké kolieska. Hrášok pokrájame na polovičky alebo tretinky.
  2. V horúcej vode povaríme hrášok a kaleráby 2-3 minút, hneď scedíme a zalejeme ľadovou vodou. Ochladenú zeleninu scedíme a preložíme do šalátovej misy.
  3. V menšej miske si pripravíme dressing zmiešaním bieleho jogurtu, extra panenského olivového oleja, vínneho octu, dijonskej horčice, pretlačeného cesnaku, medu, soli a mletého čierneho korenia.
  4. Dressing zamiešame so zeleninou a hotový šalát ešte posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.