Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na Éclairky:

Na krém:

  • 150 g mascarpone
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 2-3 PL cukru
  • kôra z polovice citróna
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 150 g čerstvých jahôd
  • prípadne práškový cukor na

Vrstva 1

Jahodový zákusok s francúzskym pôvodom Eclair

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 30 min

Sisters Bakery Miška Smolová | 149 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Jahodový zákusok
Ingrediencie

Na Éclairky:

Na krém:

  • 150 g mascarpone
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 2-3 PL cukru
  • kôra z polovice citróna
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 150 g čerstvých jahôd
  • prípadne práškový cukor na

Jahodový zákusok patrí k sladkému letu. Zákusok typu Ecliar má francúzsky pôvod a obľúbený je celosvetovo.

Jahodový zákusok patrí k letu a „Eklerky“

 

  1. V hrnci roztopíme maslo v mlieku a vode. Pridáme soľ a pomiešame. Prisypeme múku a varechou veľmi rýchlo miešame, až sa nám sformuje lepkavá guľa cesta. Vtedy odstavíme hrniec zo zdroja tepla.
  2. Cesto si preložíme do misky a po jednom zašľahaváme varechou vajcia, až kým nie sú rovnomerne vmiešané a masa cesta je pekne lesklá. Cesto zostane polotekuté, keď ho nastriekate pomocou vrecúška, malo by si držať tvar. Ak sa vám zdá príliš riedke a rozteká sa, vmiešajte ešte lyžicu hladkej múky.
  3. Hotové cesto nastriekame pomocou zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkoku na plech vystlaný papierom na pečenie v tvare tyčiniek, asi 6-7 cm dlhých a necháme medzi nimi miesto, lebo sa počas pečenia nafúknu.
  4. Pečieme najprv 10 minút pri 180 stupňoch, potom pootvoríme dvere rúry a strčíme do nich varechu a pri pootvorenej rúre pečieme ešte ďalších 20 minút.
  5. Hotové koláčiky necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnku. Do misky dáme všetky ingrediencie okrem jahôd a mixérom ich vyšľaháme na nadýchaný krém. Týmto potom plníme vodorovne rozrezané éclairky, na krém kladieme na plátky nakrájané jahody (alebo iné ovocie), prikryjeme druhou polovicou koláčikov a podávame posypané práškovým cukrom.