Jahodový koláč s ovsenými vločkami

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na cesto:

 

Ovocná náplň:

Ingrediencie

Na cesto:

 

Ovocná náplň:

Nutričné hodnoty

Billa

Leto je v plnom prúde a jahody sú hádam všade. Vedeli ste, že nepatria medzi ovocie, ale patria do rodiny ruží? Sú tiež skvelé afrodiziakum. Povedzte mi, kto ich neľúbi? Ak ste sa ich už dokonca prejedli, mám pre vás skvelý tip ako si ich zase zamilujete a s vami celá vaša rodina - vyskúšajte náš jahodový koláč s ovsenými vločkami. Samozrejme môžete použiť aj iné ovocie, prípadne zmes z viacerých druhov ovocia. Ale táto jahodová verzia zaručene vždy vyhrá.

Jahodový koláč s ovsenými vločkami - budete ho milovať nielen vy, ale aj vaše deti

Postup:

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Malý, nízky plech o rozmeroch cca 33 x 24 cm si vyložíme papierom na pečenie, alebo vymažeme trochou masla. Tiež môžeme použiť kruhovú formu.
  2. V miske zmiešame hladkú múku, sódu bikarbónu, soľ, ovsené vločky a hnedý cukor.
  3. Do rozpusteného masla pridáme vanilkový extrakt a spolu pridáme do misky k sypkej zmesi. Všetko veľmi dobre premiešame.
  4. 2/3 zmesi rozložíme rovnomerne na plech a zvyšok na chvíľu odložíme nabok.
  5. V ďalšej mise si zmiešame ovocie, citrónovú šťavu, cukor a kukuričný škrob. Keď sa všetky ingrediencie spoja, môžeme ich rozložiť rovnomerne na našu prvú vrstvu cesta.
  6. Na ovocie nakoniec navŕšime zvyšné cesto. Snažíme sa rovnomerne po celom povrchu, cesto ale nepokryje celú plochu. Tu a tam bude vykukovať jahodová náplň. A o to nám ide 🙂
  7. Plech potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 45 až 50 minút na 180 stupňov Celzia do zlatista.
  8. Po upečení, necháme rezy úplne vychladnúť minimálne hodinu, až potom krájame.