Milujeme jahody, kto nie? Jahodový cheesecake zo slovenských jahôd a kvalitného bio tvarohu bude aj pre vás ten pravý májový dezert. Jahodovo tvarohová náplň bude osviežujúca, keď koláč vložíte pred podávaním do mrazničky.

Jahodový cheesecake je klasika – z bio tvarohu a sezónnych jahôd je naj!

  1. Na cheesecake použijeme formu s priemerom 18 cm, teda skôr malú, samozrejme môžeme prípadne použiť aj formu väčšiu.
  2. Začneme s prípravou sušienkového základu. Keksy zmixujeme na drobno v mixéri a maslo, ktoré sme si rozpustili bez varenia k nim primiešame.
  3. Dno formy a najlepšie aj strany formy, ktorú sme pre lepšiu manipuláciu vymazali napríklad olejom, vystelieme papierom na pečenie. Možno sa nám oplatí mať niekoho po ruke, kto nám pomôže papier prípadne pridržať pri stenách, ako pomohli mne deti.
  4. Sušienkovú vrstvu potom dáme aspoň na niekoľko minút do chladničky. Vďaka tomu sa maslo a sušienky pekne spoja a nebudú sa pri krájaní drobiť.
  5. Zatiaľ budeme pokračovať s prípravou tvarohovo jahodovej náplne. Zase pokiaľ možno využijeme kuchynský mixér.
  6. Tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom a k nemu potom pridáme 1 až 2 jahody, ktoré ešte predtým rozmixujeme spolu s trochou hydrolyzovaných jahôd a vanilkou. S čerstvými jahodami to ale určite nepreháňame, vďaka nim by nám cheesecake nedržal pokope.
  7. Nakoniec k zmesi prilejeme smotanu na šľahanie alebo delux 40% smotanu. Krém šľaháme ešte niekoľko minút. Pevný samozrejme nebude úplne. Navŕšime ho potom na sušienkový základ, prikryjeme kuchynskou fóliou a dáme do chladničky odpočívať cez noc.
  8. Ráno ho ešte na chvíľu dáme do mrazničky. Bude tak pevný, ale nie tvrdý. Vyberieme ho chvíľu pred servírovaním a krájame nožom namočeným v horúcej vode.
  9. Servírujeme s čerstvými jahodami.