Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 400g jahôd
  • 1ČL kukuričného škrobu
  • 40g kryštálového cukru
  • 1 štipka soli

Posýpka:

Na podávanie mascarpone a / alebo šľahačka

Vrstva 1

Jahodové crumble s ovsenými vločkami a mascarpone

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 30 min

Miro Kubečka | 36 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
jahodové crumble
Ingrediencie
  • 400g jahôd
  • 1ČL kukuričného škrobu
  • 40g kryštálového cukru
  • 1 štipka soli

Posýpka:

Na podávanie mascarpone a / alebo šľahačka


Jahodové crumble je jednoduchý dezert, ktorý poteší v lete so šľahačkou namiesto koláčika, alebo s bielym jogurtom na raňajky. Zimné verzie môžete pripravovať napríklad so zavarenými slivkami, alebo mrazenými malinami.

Jahodové crumble ako dezert, alebo sýte a chutné raňajky

  1. Jahody očistíme, pokrájame, premiešame so škrobom, cukrom, soľou a vložíme do pekáčika (asi 20×30 cm) vymasteného maslom.

  2. V mise zmiešame vločky, maslo, múku, soľ a práškový cukor. Jahody posypeme posýpkou a dáme do rúry predhriatej na 190 st. C na cca 30 minút. Potom vyberieme z rýry a necháma asi 15 minút chladiť.

  3. Podávame dozdobené šľahačkou vyšľahanou s mascarpone, alebo so zmrzlinou. Jahody so šľahačkou sú predsa klasická kombinácia. Pred podávaním posypeme napríklad jahodami s banánom, alebo broskyňou, či iným ovocím. Pečené crumble môžeme podávať aj s orieškami, alebo so strúhanou horkou čokoládou.

  4. Zimná verzia je skvelá ako teplé raňajky napríklad zo zavarených sliviek, či mrazeného lesného ovocia, s ktorého môžete pripravovať aj teplé raňajkové kaše.