Postup
  1. Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme cukor, vanilku, postrúhame kôru z citróna.
  2. Miešame do nadýchanej bielej peny.
  3. Pridáme preosiatu hladkú múku, kypriaci prášok a zmiešame.
  4. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
  5. Pečieme na 180 stupňoch Celzia 8 až 10 minút.
  6. Na plnku vyšľaháme šľahačku, v osobitnej miske vymiešame mascarpone a cukor a nakoniec zmiešame. Pridáme jahody.
  7. Hotovú roládu preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.
  8. Rozrolujeme, naplníme a opäť zrolujeme. Pred podávaním posypeme roládu práškovým cukrom a dozdobíme jahodami. Dobrú chuť.