Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 200 g jačmeňa
  • 500 g slaniny
  • 100 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g červená mäsitá paprika
  • 1 pl paradajkového pretlaku
  • 100 ml vody
  • 1 čl soli
  • ¼ čl mletého korenia
  • ¼ čl mletého čili
  • 2 pl slnečnicového oleja
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 pl posekanej petržlenovej vňate

Vrstva 1

Jačmeň so slaninou

Čas prípravy: 25 min
Čas varenia: 20 min

Kulinárium Redakcia | 54 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Jacmen so slaninou
Ingrediencie
  • 200 g jačmeňa
  • 500 g slaniny
  • 100 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g červená mäsitá paprika
  • 1 pl paradajkového pretlaku
  • 100 ml vody
  • 1 čl soli
  • ¼ čl mletého korenia
  • ¼ čl mletého čili
  • 2 pl slnečnicového oleja
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 pl posekanej petržlenovej vňate

Teplý šalát v podobe vareného jačmeňa so slaninou je chutné a sýte zimné jedlo.

Jačmeň so slaninou ako zimný teplý šalát

  1. Jačmeň zalejte vodou, pridajte ½ lyžice soli a 15 minút povarte. Odstavte a nechajte stáť zakryté pokrievkou.

  2. Kým sa jačmeň varí, na panvici zohrejte olej, pridajte slaninu, nakrájajte na hrubé plátky a orestujte 2-3 minúty z každej strany.

  3. Slaninu preložte na tanier, pridajte cibuľu a papriku na panvicu a smažte 5 minút.

  4. Pridajte pripravený jačmeň, pretlačený cesnak, zvyšnú soľ, korenie a čili, paradajkový pretlak a vodu a varte 5 minút. Odstavte, pridajte kyslú smotanu, premiešajte, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte.

  5. Tip: Podávajte so sezónnym miešaným šalátom, alebo so zdravou jesennou nakladanou, alebo sterilizovanou zeleninou.