Jablkový koláč s pudingom a brusnicami

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

90

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

 

Ingrediencie

 

Nutričné hodnoty

Billa

Jablkové koláče k farebnej a teplej jeseni jednoducho patria. Všetci ich milujeme a my vám preto prinášame recept na ďalší skvelý jablkový koláč s pudingom, tentokrát so sladkým vanilkovým pudingom a jemne kyslými brusnicami.

Jablkový koláč s pudingom je krémový a vonia ako jeseň

Postup:

  1. Maslo premiešame s múkou a cukrom, ak je treba, pridáme lyžicu ľadovej vody. Cesto roztlačíme dlaňou na placku a potom ním vyložíme formu na koláč, najlepšie s odnímateľným dnom. Cesto popritláčame aj ku krajom a dáme stuhnúť na 1 až 2 hodiny do chladničky.
  2. Jablká ošúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame na tenké plátky. Ak sú jablká sladšie, pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
  3. Do formy s cestom naukladáme plátky jabĺk a dáme piecť na 200 °C na 30 minút.
  4. Medzitým si uvaríme puding. 2/3 mlieka zohrejeme takmer k varu, zvyšok mlieka premiešame s pudingovým práškom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko takmer vrie, prilejeme doň pomaly a za stáleho miešania zmes mlieka, pudingu a cukru. Uvaríme puding.
  5. Koláč vyberieme z rúry, cez jablká prelejeme puding, posypeme sušenými brusnicami a dáme zapiecť na ďalších 10 až 15 minút, alebo kým puding nemá zlatistú farbu a nestuhne.
  6. Potom vyberieme, necháme vychladnúť a podávame.