Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na prípravu 1 porcie potrebujeme:  

  • 50 g tučného tvarohu,
  • 1 jablko (150 g),
  • 15 mandlí v šupke (vopred namočených),
  • 1 ČL medu,
  • 1 ČL škorice,
  • 50 ml vody (filtrovanej).

Vrstva 1

Jablkovo-mandľové smoothie

Eduard Radimák | 5 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Jablkovo mandľové smoothie
Ingrediencie

Na prípravu 1 porcie potrebujeme:  

  • 50 g tučného tvarohu,
  • 1 jablko (150 g),
  • 15 mandlí v šupke (vopred namočených),
  • 1 ČL medu,
  • 1 ČL škorice,
  • 50 ml vody (filtrovanej).

Multifunkčné jablkovo-mandľové smoothie

Tučný tvaroh si spolu s tukom v sebe zachoval viac minerálov a vitamínov ako jeho „light“ verzia. Jedná sa napríklad o vitamín A, ktorý je kritickým pri využití vápnika z tvarohu. Jablká sú aj vzhľadom na genotyp väčšiny z nás najvhodnejším a najprirodzenejším ovocím. Škorica pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a tým pádom nepriamo podporuje aj fyzickú zdatnosť, ktorá je esenciálna pre zachovanie pevných kostí a zdravých kĺbov.

Postup prípravy:

  1. Vopred namočené mandle v šupke spolu s nakrájaným jablkom vložíme do mixéra.
  2. Pridáme tvaroh s medom a škoricou.
  3. Na záver čistú, prefiltrovanú vodu podľa toho, akú konzistenciu chceme dosiahnuť.

Pozrite si zaujímavé video na tému smoothies:

Bez omáčky s Martinom Šmahelom | Sú smoothies zdravé?