Jednoduchý recept, do ktorého sa zamilujete. V čase, keď dozrievajú marhule a vy už nemáte chuť na kysnuté koláče alebo bublaniny, vyskúšajte pre zmenu marhuľové koláčiky s tvarohovou plnkou. Hrnčekový koláč si pripravíte bez použitia váh alebo mixéra a koláčiky budú hotové rýchlejšie, než by ste čakali. Ako mierku použijeme lyžice a hrnčeky, ako nástroj na miešanie metličku. A to je všetko. Z minima vyčarujeme maximum. Krásne marhuľové koláčiky, akurát do ruky. Len či ich bude dosť.

Hrnčekový koláč v muffinovej verzii

Marhuľové koláčiky sa výborne hodia ako maškrta na výlet či pre deti na desiatu. Aj keď už škola končí, aj cez prázdniny bude dosť príležitostí nabaliť deťom (alebo sebe) do ruksaku domáci koláčik.

Postup
  1. V miske dobre premiešame suché prísady: hladkú múku, horké kakao a práškový cukor.
  2. Maslo si roztopíme v mikrovlnke alebo na sporáku a necháme ho trochu vychladnúť.
  3. Na suchú zmes nalejeme roztopené maslo a lyžicou ju premiešame, kým sa prísady nezačnú spájať do mrveničky.
  4. Formu na muffiny vytrieme olejom a pomocou lyžice do každého otvoru nasypeme rovnomerné množstvo mrveničky. Prstami alebo lyžicou cesto utlačíme na dno foriem.
  5. V druhej mise metličkou vymiešame tvaroh, cukor, vanilku, vajcia, citrónovú kôru a škrob do hladkej zmesi. Malou naberačkou alebo lyžicou rozdelíme plnku rovnomerne do všetkých otvorov.Na vrch tvarohovej plnky naukladáme polovičky marhúľ.
  6. Pečieme v rozohriatej rúre asi 20-25 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a môžmemaškrtiť.