Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na 2 porcie:

  • 200 g cestovín fusilli Billa
  • 150 g mrazeného hrášku Clever
  • 150-200 ml vody alebo zeleninového vývaru
  • Hrsť bazalky plus na ozdobu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 100 g čerstvého syra
  • Soľ a mleté čierne korenie

Vrstva 1

Hráškové cestoviny s čerstvým syrom

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
hraskove cestoviny
Ingrediencie

Na 2 porcie:

  • 200 g cestovín fusilli Billa
  • 150 g mrazeného hrášku Clever
  • 150-200 ml vody alebo zeleninového vývaru
  • Hrsť bazalky plus na ozdobu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 100 g čerstvého syra
  • Soľ a mleté čierne korenie

Chutné hráškové cestoviny sú to správne jedlo po sviatkoch, keď chceme trochu odľahčiť stravu. Je to navyše teplé a rýchle jedlo, ktoré ocení celá rodina aj deti.

Zelené hráškové cestoviny pre celú rodinu

  1. Na začiatok malý trik: v hrnci prievdieme k varu vodu a vložíme na 10 sekúnd lístky bazalky. Vyberieme ich a hneď schladíme v malej miske s ľadovou vodu. Scedíme. Týmto zaistíme bazalke, že počas varenia nezošedne a omáčka zostane krásne žiarivo zelená.
  2. Budeme šetrní a do rovnakej vriacej vody potom vhodíme cestoviny, osolíme a varíme podľa návodu. Scedíme a pripravíme si hráškovú omáčku.
  3. Omáčku pripravíme počas varenia cestovín, tak, že v malom hrnci necháme zovrieť zeleninový vývar alebo vodu, pridáme ošúpaný cesnak, na väčšie kúsky nakrájanú 1 jarnú cibuľku a hrášok. Ochutíme citrónovou šťavou, osolíme a varíme približne 8 až 10 minút.
  4. Z hrášku si odoberieme asi 1 lyžicu, do zvyšku pridáme čerstvý syr a blanšírovanú bazalku. Ešte chvíľu povaríme a stiahneme zo sporáka. Ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku a premiešame lyžicu olivového oleja. Do omáčky pridáme scedené cestoviny a dôkladne premiešame a spojíme.
  5. Na tanieri každú porciu ešte ozdobíme lístkami bazalky, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou a vareným hráškom.
  6. Náš tip: na zvýraznenie chuti a pridanie nutričnej hodnoty môžeme pridať lyžičku sušeného lahôdkového droždia, dodá jedlu skvelú parmezánovú príchuť bez kalórii navyše.