Hovädzie mäso je síce cenovo náročnejšie než kuracie, či bravčové, no stojí za to si ho dať. Je totiž zdrojom bielkovín, tukov a sacharidov, potrebných pre rast svalstva, kôli čomu ho často nachádzame na jedálničku kulturistov. Je dôležitou súčasťou stravy, preto sme sa rozhodli dať vám tip na jeho netradičnú prípravu.

Hovädzie mäso, ktoré nie je náročné na prípravu

Zahoďte predsudky o hovädzine,že je náročné ju dobre pripraviť. Tento recept je jednoduchý a naozaj si pochutnáte. Je ale dôležité dodržať postup prípravy. Hovädzie mäso sa v tomto recepte nevarí niekoľko hodín, no najskôr opeká na prudkom ohni. Rozpálený olej spôsobí, že sa narezané kocky rýchlym pražením uzavrie zvonku a vo vnútri zostáva šťavnaté, mäkučké. Šťavnatosť a krehkosť mäsa totiž priamo závisí od schopnosti udržať v ňom vodu.

Postup
  1. Mäso pokrájame na kocky asi 3×3 cm a opečieme ich na panvici na rozpálenom oleji.
  2. Vyberieme ho na tanier a do panvice pridáme cibuľu a cesnak.
  3. Potom pridáme mäso, čili, tymián, sójovú omáčku, škrob rozpustený v 1 dcl vody a dusíme do mäkka za občasného premiešania.
  4. Ak treba, prilejeme vodu.
  5. Nakoniec posypeme pažítkou a sezamom.
  6. Podávame s ryžou, alebo zelenou fazuľkou.