Grilovaný bôčik Bun Cha ste už možno videli, či ochutnali v ázijských bistrách. Je to dokonalé, chrumkavé a pikantné jedlo z bravčového mäsa, ktoré viete ľahko pripraviť aj doma. Získali a overili sme pre vás skvelý recept.

Grilovaný bôčik Bun Cha je vietnamská dobrota známa z ázijských reštaurácií

  1. Je dobré, ak si na marinovanie mäsa urobíme čas a naložíme ho deň vopred. Mäso zbavíme hornej kože a nakrájame ho na tenké plátky.
  2. Suroviny na marinádu spolu s olejom zmiešame v miske, pridáme aj na hrubo nakrájané cibule. Všetko dobre premiešame a mäso do tejto zmesi naložíme. Prikryté ho takto necháme odpočívať v chladničke 24 hodín.
  3. Ďalší deň si rúru rozohrejeme na 200 stupňov Celzia a mäso dáme piecť do rúry na nízkom plechu, rovnomerne rozložené. Pečieme len niekoľko minút. Počas pečenia mäso prípadne raz otočíme.
  4. Ryžové rezance namočíme do studenej vody a zároveň dáme hrniec plný studenej vody variť. Keď sa voda začne variť, rezance zo studenej vody vyberieme a dáme ich variť len na niekoľko minút do osolenej vriacej vody. Dbáme na návod na obale rezancov, alebo ich prípadne ochutnáme. Mäkké ich cez sito scedíme a odložíme bokom.
  5. Čerstvú zeleninu dobre umyjeme a nakrájame, ľadový šalát natrháme na menšie kúsky.
  6. Suroviny na zálievku zmiešame spolu s na tenko nakrájaným cesnakom.
  7. Opečené mäso servírujeme s rezancami a zeleninou. Trochu zálievky dáme do misky a každé sústo si namočíme v zálievke.