Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na mäso s marinádou:

  • 4 lyžice oleja
  • 800 g bravčového bôčika v celku (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 lyžice rybacej omáčky
  • 6 lyžíc hnedého (trstinového cukru)
  • 2 lyžice kvalitnej sójovej omáčky
  • 4 lyžice citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule nakrájané na hrubo

Na podávanie:

  • 1 balenie tenkých ryžových rezancov
  • čerstvá zelenina (ľadový šalát, šalátová uhorka, paprika, reďkovky a iné)

Na zálievku:

  • 4 lyžice cukru
  • 4 lyžice ryžového octu
  • 4 lyžice rybacej omáčky
  • 8 lyžíc vody
  • 2 strúčiky olúpaného cesnaku
  • pre milovníkov ostrých jedál môžeme pridať čerstvú čili papričku

Vrstva 1

Grilovaný bôčik Bun cha na vietnamský spôsob

Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 15 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
grilovany bocik
Ingrediencie

Na mäso s marinádou:

  • 4 lyžice oleja
  • 800 g bravčového bôčika v celku (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 lyžice rybacej omáčky
  • 6 lyžíc hnedého (trstinového cukru)
  • 2 lyžice kvalitnej sójovej omáčky
  • 4 lyžice citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule nakrájané na hrubo

Na podávanie:

  • 1 balenie tenkých ryžových rezancov
  • čerstvá zelenina (ľadový šalát, šalátová uhorka, paprika, reďkovky a iné)

Na zálievku:

  • 4 lyžice cukru
  • 4 lyžice ryžového octu
  • 4 lyžice rybacej omáčky
  • 8 lyžíc vody
  • 2 strúčiky olúpaného cesnaku
  • pre milovníkov ostrých jedál môžeme pridať čerstvú čili papričku

Grilovaný bôčik Bun Cha ste už možno videli, či ochutnali v ázijských bistrách. Je to dokonalé, chrumkavé a pikantné jedlo z bravčového mäsa, ktoré viete ľahko pripraviť aj doma. Získali a overili sme pre vás skvelý recept.

Grilovaný bôčik Bun Cha je vietnamská dobrota známa z ázijských reštaurácií

  1. Je dobré, ak si na marinovanie mäsa urobíme čas a naložíme ho deň vopred. Mäso zbavíme hornej kože a nakrájame ho na tenké plátky.
  2. Suroviny na marinádu spolu s olejom zmiešame v miske, pridáme aj na hrubo nakrájané cibule. Všetko dobre premiešame a mäso do tejto zmesi naložíme. Prikryté ho takto necháme odpočívať v chladničke 24 hodín.
  3. Ďalší deň si rúru rozohrejeme na 200 stupňov Celzia a mäso dáme piecť do rúry na nízkom plechu, rovnomerne rozložené. Pečieme len niekoľko minút. Počas pečenia mäso prípadne raz otočíme.
  4. Ryžové rezance namočíme do studenej vody a zároveň dáme hrniec plný studenej vody variť. Keď sa voda začne variť, rezance zo studenej vody vyberieme a dáme ich variť len na niekoľko minút do osolenej vriacej vody. Dbáme na návod na obale rezancov, alebo ich prípadne ochutnáme. Mäkké ich cez sito scedíme a odložíme bokom.
  5. Čerstvú zeleninu dobre umyjeme a nakrájame, ľadový šalát natrháme na menšie kúsky.
  6. Suroviny na zálievku zmiešame spolu s na tenko nakrájaným cesnakom.
  7. Opečené mäso servírujeme s rezancami a zeleninou. Trochu zálievky dáme do misky a každé sústo si namočíme v zálievke.