Grilované kuracie prsia majú radi všetci. Skúste ľahko stráviteľnú verziu s cuketou, mrkvou, bylinkami a bielym jogurtom. Tento recept zachutí aj deťom.

Grilované kuracie steaky s letnou cuketou, sladkou mrkvou a bielym jogurtom

  1. Cuketu a mrkvu nakrájame na tenké plátky.

  2. Na olivovom oleji ich opečieme len aby zelenina zmäkla, ale zostala chrumkavá. Zeleninu rozložíme na servírovací tanier.

  3. V miske premiešame biely jogurt s majonézou, pretlačeným strúčikom cesnaku, soľou a korením.

  4. Týmto dresingom prelejeme zeleninu a ozdobíme posypanou petržlenovou vňaťou. (šalát môžeme s dresingom aj premiešať a dať odležať do chladničky).

  5. Kuracie steaky osolíme a okorením z oboch strán. Potrieme ich olivovým olejom a na grilovacej panvici alebo grile ich opečieme do zlata z každej strany.

  6. Necháme chvíľu odpočívať a potom nakrájame a podávame s jogurtovým šalátom a čerstvými bylinkami.