1. Grilované krídelká a chrumkavé, dobre okorenené pečené americké zemiaky sú obľúbené aj v našich končinách. Pripravte si ich aj s domácou barbecue omáčkou.

Grilované krídelká a dobre okorenené pečené zemiaky

  1. Kuracie krídelká premiešame s olejom a grilovacím korením. Poukladáme ich na plech a pečieme v rúre cca 40 min pri teplote 180 stupňov Celzia. Posledných 5 min prepneme na gril.

  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Poukladáme na plech, najskôr úplne bez oleja a soli.

  3. Pečieme cca 40 min. Zemiaky sa krásne nafúknu a zhnednú.

  4. Zemiaky až po upečení polejeme olivovým olejom a posypeme zmesou korenia na americké zemiaky, alebo len posolíme a pridáme bylinky.

  5. Na Barbecue omáčku zmiešame paradajkového pretlak s jabĺčnym octom alebo šťavou, medom, Worcestrovou omáčkou a podľa chuti so soľou a grilovacím korením.