Na kotlety:
Na šalát:
Grilované jahňacie kotlety a letný zemiakový šalát
Coolinari | 28 receptov
Na kotlety:
- jahňacie kotlety
- hrsť nasekanej mäty
- pár snietok tymianu
- vetvičku rozmarínu
- pár lístkov čerstvého oregana
- lyžičku sušeného oregana
- 0,5 dcl olivového oleja
- šťava z 1 citróna
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Na šalát:
- 1 kg zemiaky/“>zemiakov
- 2 lyžice kapár
- 1 červená cibuľa
- zväzok jarnej cibuľky
- 5 kyslých uhoriek a podľa chuti 0,5 dcl laku z kyslých uhoriek
- kôpor
- olivový olej Extra Virgin (hľadajte v letáku Billa)
- šťava z 1/2 citróna
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Grilované jahňacie kotlety sú skutočnou delikatesou, ktorú keď doplníte o ľahký zemiakový šalát s kaparami a kôprom dostanete luxusné letné jedlo. Očaríte ním celú rodinu aj svojich priateľov.
Grilované jahňacie kotlety a zemiakový šalát s kaparami
-
Pripravíme si marinádu. V miske zmiešame nasekané bylinky s olejom a citrónovou šťavou, jemne osolíme a okoreníme.
-
Naporcované jahňacie kotlety v marináde dobre obalíme a necháme zachladiť na niekoľko hodín alebo aj cez noc.
-
Zemiaky uvarené v šupke očistíme, nakrájame na plátky a vo väčšej mise zmiešame s kaparami, nasekanou jarnou cibuľkou, na mesiačiky narezanou cibuľou, nadrobno nasekanými uhorkami, zalejeme olivovým olejom a lakom z kyslých uhoriek, premiešame.
-
Zasypeme kôprom podľa chuti. Osolíme a okoreníme.
-
Rozpálime si poriadne gril a kotlety grilujeme 2 až 3 minúty z oboch strán. Po odobratí z grilu necháme 3 minútky oddýchnuť.
-
Podávame na letnej grilovačke, alebo záhradnej párty s chutnou letnou verziou zemiakového šalátu.