Ingrediencie
Ako predjedlo pre 2 osoby:
Grilované hrušky so syrom niva a orechami
Čas prípravy:
15 min
Čas varenia: 10 min
Cookučka | 113 receptov
Ingrediencie
Ako predjedlo pre 2 osoby:
- 2 hrušky (hľadajte v letáku BILLA)
- 1 balenie Nivy
- hrsť vlašských orechov
- bylinky podľa chuti: čierne korenie, tymián a pod.
Grilované hrušky s Nivou a vlašskými orechmi sú delikátna a šťavnatá kombinácia. Hrušky stačí naplniť rozdrobenou Nivou a orechmi a dať na chvíľu pod gril. Skvelý a rýchly recept na jesenné hodovania.
Grilované hrušky s nivou sú atraktívne predjedlo na jesenné hodovanie
Postup
- Pripravíme si tvrdšie umyté hrušky, ktoré pozdĺžne prerežeme na polovičku. Malým ostrým nožom z každej polovičky hrušky vyberieme jaderník tak, aby v hruške ostala väčšia jamka na syr niva s vlašskými orechami.
- Hrušky poukladáme na menší plech. Ak ich budete robiť ako predjedlo pre viac ľudí, zvoľte vhodnú väčšiu veľkosť plechu.
- V miske ručne nadrobíme nivu a pridáme nahrubo nasekané vlašské orechy a lyžičkou naplníme hrušky. Môžeme ich naplniť aj mierne kopcom, syr sa roztopí a ostane pekne na povrchu hrušiek, nestečie z nich dole.
- Grilované hrušky s nivou sú vhodné ako predjedlo aj pre väčšiu návštevu, lebo si ich viete nachystať vopred. Hrušky jednoducho prerežte, nechajte v chladničke. Pripravte si zmes nivy s orechami. Krátko pred podávaním len hrušky naplňte a dajte na cca 10 minút pod gril.
- Ku grilovaným hruškám sa veľmi hodí aj čierne korenie, ktoré podčiarkne aromatickú pikantnosť syru niva, alebo syru typu niva. Tiež môžete pridať čerstvé bylinky. Hodí sa napríklad tymián.
- Grilované hrušky s nivou a vlašskými orechami podávame s čerstvou bielou bagetou a k poháru vína. Teplá hruška a voňavý syr môžu tvoriť pekné spojenie s pohárom červeného. Takto ich môžete ich podávať aj namiesto dezertu. K grilovaným hruškám ako predjedlu môžete zvoliť aj vychladené biele víno.