Grilované hrušky s Nivou a vlašskými orechmi sú delikátna a šťavnatá kombinácia. Hrušky stačí naplniť rozdrobenou Nivou a orechmi a dať na chvíľu pod gril. Skvelý a rýchly recept na jesenné hodovania.

Grilované hrušky s nivou sú atraktívne predjedlo na jesenné hodovanie

Postup

  1. Pripravíme si tvrdšie umyté hrušky, ktoré pozdĺžne prerežeme na polovičku. Malým ostrým nožom z každej polovičky hrušky vyberieme jaderník tak, aby v hruške ostala väčšia jamka na syr niva s vlašskými orechami.
  2. Hrušky poukladáme na menší plech. Ak ich budete robiť ako predjedlo pre viac ľudí, zvoľte vhodnú väčšiu veľkosť plechu.
  3. V miske ručne nadrobíme nivu a pridáme nahrubo nasekané vlašské orechy a lyžičkou naplníme hrušky. Môžeme ich naplniť aj mierne kopcom, syr sa roztopí a ostane pekne na povrchu hrušiek, nestečie z nich dole.
  4. Grilované hrušky s nivou sú vhodné ako predjedlo aj pre väčšiu návštevu, lebo si ich viete nachystať vopred. Hrušky jednoducho prerežte, nechajte v chladničke.  Pripravte si zmes nivy s orechami. Krátko pred podávaním len hrušky naplňte a dajte na cca 10 minút pod gril.
  5. Ku grilovaným hruškám sa veľmi hodí aj čierne korenie, ktoré podčiarkne aromatickú pikantnosť syru niva, alebo syru typu niva. Tiež môžete pridať čerstvé bylinky. Hodí sa napríklad tymián.
  6. Grilované hrušky s nivou a vlašskými orechami podávame s čerstvou bielou bagetou a k poháru vína. Teplá hruška a voňavý syr môžu tvoriť pekné spojenie s pohárom červeného. Takto ich môžete ich podávať aj namiesto dezertu. K grilovaným hruškám ako predjedlu môžete zvoliť aj vychladené biele víno.