Grilovaná panenka s tekvicovým jesenným ragú
... lahodné mäsko a ragú s jesenným korením
Ingrediencie
Pre 4 osoby:
- 600 g až 800g bravčovej panenky (hľadajte v letáku BILLA)
- 4 zemiaky
- 1 cibuľa
- ½ Hokaido tekvice
- 250 ml smotana na varenie
- soľ, kurkuma a čierne korenie
- 2 PL rastlinného oleja
- Bylinky: rozmarín a mojorán

Grilovaná bravčová panenka s tekvicovým ragú poteší každý jazýček. Pridajte do ragú jemnú smotanu, borievky a bobkový list a vykúzlite aj vy doma nádhernú jesennú chuť tomuto jedlu.
Grilovaná panenka s ragú v jesennom farebnom vydaní
-
Panenku ugrilujeme v celku, keď je skoro hotová obalíme ju v bylinkách, osolíme a okoreníme a necháme „dôjsť“ v teple.
-
Na oleji podusíme ošúpané a nakrájané zemiaky a umytú nakrájanú tekvicu zbavenú jadierok. Prisypeme kurkumu, soľ a čierne korenie.
-
Orestujeme a podlejeme vodou. Dusíme cca 15 až 20 min.
-
Keď sú zemiaky a tekvica mäkké pridáme smotanu a ešte chvíľu varíme. Ochutíme čiernym korením a tymiánom, alebo majoránom a podávame s čerstvým chlebom.
Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho úžasných receptov. Tak na čo čakáte?
Súvisiace recepty

Grilovaný syr typu Feta so šalátom

Domáci cheeseburger na grilovačku či obed

Grilovaný bôčik Bun cha na vietnamský spôsob
