Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 2 mladé cukety
  • 1 stredne veľký baklažán
  • Olivový olej
  • 1 balenie krémového syra
  • 1 biely Cottage cheese (hľadajte v letáku BILLA)
  • Hrsť posekaných byliniek /napr. bazalka, mäta, petržlenová vňať…/
  • Štipka soli a mletého čierneho korenia

Vrstva 1

Grilovaná cuketa a baklažán

Čas prípravy: 20 min
Čas varenia: 10 min

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie
  • 2 mladé cukety
  • 1 stredne veľký baklažán
  • Olivový olej
  • 1 balenie krémového syra
  • 1 biely Cottage cheese (hľadajte v letáku BILLA)
  • Hrsť posekaných byliniek /napr. bazalka, mäta, petržlenová vňať…/
  • Štipka soli a mletého čierneho korenia

Grilovaná cuketa a baklažán plnené syrom a zatočené do uhľadnej rolky sú skvelá alternatívna ku grilovanému mäsu. Toto jedlo môžete podávať namiesto mäsa, alebo aj ako prílohu k nemu. Obstojí totiž u milovníkov mäsa, ale aj u vegetariánov.

Grilovaná cuketa namiesto mäsa, alebo ako príloha

  1. Cukety a baklažány umyjeme, ale nešúpeme. Nakrájame ich na polcentimetrové plátky, cukety môže byť aj trochu na tenšie.

  2. Baklažány posolíme z oboch strán a necháme chvíľu postáť. Medzitým si zohrejeme grilovaciu panvicu alebo grill. Plátky zeleniny osušíme a potrieme olejom. Z každej stany ugrilujeme do mäkka.

  3. Cuketu aj baklažán však môžeme opiecť aj v rúre.

  4. Na náplň si zmiešame mäkký syr typu Lučina s Cottage cheesom, doplníme podľa chutí soľou a mletým čiernym korením. Bylinky nakrájame, alebo nastriháme nadrobno a pridáme ich do syrovej zmesi. Použiť však môžete aj iný mäkký syr, aký máte v obľube a doplniť ho môžete strúhaným syrom. Veľmi rýchlym tipom pre vás by mohli byť aj mini mozzarelly.

  5. Vychladnuté plátky zeleniny potrieme syrovou náplňou, zavinieme a ukladáme na servírovací tanier. Podávame s kúskami citróna, a kúskom bielej bagety. Je to veľmi rýchle, jednoduché a svieže letné jedlo, ktorým potešíte hlavne vegetariánov. 

  6. Tip: Grilované a naplnené cukety môžeme podávať aj ako prílohu ku grilovanému, či pečenému mäsu namiesto tradičných zemiakov.

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho ďalších skvelých receptov. Tak na čo čakáte?