Grilovaná cuketa a baklažán

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

  • 1 stredne veľký baklažán
  • Olivový olej
  • 1 balenie krémového syra
  • 1 biely Cottage cheese
  • Hrsť posekaných byliniek /napr. bazalka, mäta, petržlenová vňať…/
  • Štipka soli a mletého čierneho korenia
  • Ingrediencie

  • 1 stredne veľký baklažán
  • Olivový olej
  • 1 balenie krémového syra
  • 1 biely Cottage cheese
  • Hrsť posekaných byliniek /napr. bazalka, mäta, petržlenová vňať…/
  • Štipka soli a mletého čierneho korenia
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Grilovaná cuketa a baklažán plnené syrom a zatočené do úhľadnej rolky sú skvelá alternatívna ku grilovanému mäsu. Toto jedlo môžete podávať namiesto mäsa, alebo aj ako prílohu k nemu. Obstojí totiž u milovníkov mäsa, ale aj u vegetariánov.

    Grilovaná cuketa namiesto mäsa, alebo ako príloha

    Postup:

    1. Cukety a baklažány umyjeme, ale nešúpeme. Nakrájame ich na polcentimetrové plátky, cukety môže byť aj trochu na tenšie.
    2. Baklažány posolíme z oboch strán a necháme chvíľu postáť. Medzitým si zohrejeme grilovaciu panvicu alebo gril. Plátky zeleniny osušíme a potrieme olejom. Z každej stany ugrilujeme do mäkka.
    3. Cuketu aj baklažán však môžeme opiecť aj v rúre.
    4. Na náplň si zmiešame mäkký krémový syr s Cottage cheesom, doplníme podľa chutí soľou a mletým čiernym korením. Bylinky nakrájame, alebo nastriháme nadrobno a pridáme ich do syrovej zmesi. Použiť však môžete aj iný mäkký syr, aký máte v obľube a doplniť ho môžete strúhaným syrom. Veľmi rýchlym tipom pre vás by mohli byť aj mini mozzarelly.
    5. Vychladnuté plátky zeleniny potrieme syrovou náplňou, zavinieme a ukladáme na servírovací tanier. Podávame s kúskami citróna, a kúskom bielej bagety. Je to veľmi rýchle, jednoduché a svieže letné jedlo, ktorým potešíte hlavne vegetariánov. 
     

    Náš tip:

    • Grilované a naplnené cukety môžeme podávať aj ako prílohu ku grilovanému, či pečenému mäsu namiesto tradičných zemiakov.