Grilovaná cuketa a baklažán plnené syrom a zatočené do uhľadnej rolky sú skvelá alternatívna ku grilovanému mäsu. Toto jedlo môžete podávať namiesto mäsa, alebo aj ako prílohu k nemu. Obstojí totiž u milovníkov mäsa, ale aj u vegetariánov.

Grilovaná cuketa namiesto mäsa, alebo ako príloha

  1. Cukety a baklažány umyjeme, ale nešúpeme. Nakrájame ich na polcentimetrové plátky, cukety môže byť aj trochu na tenšie.

  2. Baklažány posolíme z oboch strán a necháme chvíľu postáť. Medzitým si zohrejeme grilovaciu panvicu alebo grill. Plátky zeleniny osušíme a potrieme olejom. Z každej stany ugrilujeme do mäkka.

  3. Cuketu aj baklažán však môžeme opiecť aj v rúre.

  4. Na náplň si zmiešame mäkký syr typu Lučina s Cottage cheesom, doplníme podľa chutí soľou a mletým čiernym korením. Bylinky nakrájame, alebo nastriháme nadrobno a pridáme ich do syrovej zmesi. Použiť však môžete aj iný mäkký syr, aký máte v obľube a doplniť ho môžete strúhaným syrom. Veľmi rýchlym tipom pre vás by mohli byť aj mini mozzarelly.

  5. Vychladnuté plátky zeleniny potrieme syrovou náplňou, zavinieme a ukladáme na servírovací tanier. Podávame s kúskami citróna, a kúskom bielej bagety. Je to veľmi rýchle, jednoduché a svieže letné jedlo, ktorým potešíte hlavne vegetariánov. 

  6. Tip: Grilované a naplnené cukety môžeme podávať aj ako prílohu ku grilovanému, či pečenému mäsu namiesto tradičných zemiakov.

Na našej stránke receptykulinarium.sk nájdete mnoho ďalších skvelých receptov. Tak na čo čakáte?