Grécky šalát s olivami je jedným z najslávnejších letných šalátov. V našich končinách je veľmi obľúbený. Možno aj preto, že hlavné ingrediencie, paradajky, uhorky a papriky nájdeme v lete v každej záhrade, alebo v obchode a v super kvalite. Stačí doplniť kvalitným olivovým olejom, olivami a slaným syrom a výborný ľahký letný obed či večera je na stole za pár okamihov.

Grécky šalát s olivami je pocta letným surovinám

 

  1. Paradajky umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky.
  2. Uhorku umyjeme a striedavo ošúpeme. Potom ju nakrájame na polmesiačiky.
  3. Papriku a cibuľu nakrájame na tenké plátky.
  4. Zeleninu dáme do misky, pridáme pár olív. My sme zvolili grécke čierne kalamata olivy.
  5. Z olivového oleja, citrónovej šťavy, štipky soli a korenia vymiešame zálievku. Prelejeme ňou zeleninu a ochutíme trochou čerstvého alebo sušeného oregána.
  6. Na záver pridáme do šalátu väčšie kúsky feta syra a posypeme ich oreganom.
  7. Servírujeme s chlebovými plackami a extra olivovým olejom.