Gnocchi s hubami

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

15

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

25

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g šampiňónov
  • 150 g húb shiitake
  • 1,5 PL soli
  • ¼ čl mletého
  • čierneho korenia

  • 1 čl mletej údenej papriky
  • 3 – 4 čerstvé vetvičky tymianu
  • 1 PL mascarpone
  • 3 PL olivového
  • oleja

    Ingrediencie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g šampiňónov
  • 150 g húb shiitake
  • 1,5 PL soli
  • ¼ čl mletého
  • čierneho korenia

  • 1 čl mletej údenej papriky
  • 3 – 4 čerstvé vetvičky tymianu
  • 1 PL mascarpone
  • 3 PL olivového
  • oleja

    Nutričné hodnoty

    Billa

    Hodili by sa vám tipy na rýchlu večeru počas pracovného týždňa? Vyskúšajte napríklad sýtu večeru z hotových gnocchi s hubami.

    Gnocchi s hubami a mascaropone

    Postup:

    1. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte 3 – 4 minúty. Pridajte cesnak, ½ lyžičky soli, korenie, mletú papriku a nakrájané huby. Duste 10 minút.
    2. Gnocchi uvarte v osolenej vode (použite zvyšnú soľ) podľa návodu na obale.
    3. Uvarené a scedené gnocchi pridajte k hubám a všetko dobre premiešame. Pridajte mascarpone a tymian a v prípade potreby trochu vody, v ktorej ste varili gnocchi.
    4. Všetko spolu povarte ešte jednu až dve minúty a podávajte.