Práve teraz je ten pravý moment na schladzujúce jedlá a experimenty s ovocím. Španielska studená polievočka gazpacho z osviežujúceho červeného melóna je to pravé na svieži obed počas letných dní.

Španielska studená polievka gazpacho

Polievkou sa vždy dobre bojuje proti horúčave. Studené druhy polievok pritom obsahujú všetky živiny a vitamíny, ktoré vaše telo nevyhnutne potrebuje pre svoje dobré fungovanie. Príprava trvá približne 30 minút, takže vám nezaberie ani priveľa času a ľahko na ňu zvediete každého milovníka červeného melóna. Gazpacho si môžete pripravovať aj z iných druhov zeleniny, alebo ovocia, už podľa vlastnej fantázie.

Postup
  1. Zvarte vodu s vínom, zmes osoľte a nechajte vychladnúť.
  2. Melón ošúpte, nakrájajte, odstráňtez neho zrniečka a rozmixujte ho.
  3. Najemno nasekajte cesnak a čili papričku, potom ich v mažiari rozotrite na pastu, do ktorej pridajte zopár lístkov tymianu a niekoľko guľôčok čierneho korenia, potom opäť dôkladne rozotrite.
  4. Premiešajte melónovú drvinu a pomaly do nej prilievajte prevarené víno s vodou.
  5. Polievku dochuťte cesnakovou zmesou s čiernym korením a čili papričkou.
  6. Nakoniec pridajte trochu olivového oleja. Postarajte sa, aby bola táto sladko – pikantná polievka naozaj dobre vychladená.
  7. Servírujte ju posypanú slnečnicovými semienkami, čerstvo namletým čiernym korením a so zopár lístkami čerstvého tymianu.