Na 3 až 4 porcie:
Frittata s letnou zeleninou a syrom
Ela Kaslu | 329 receptov
Na 3 až 4 porcie:
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica oleja
- 10-12 šampiňónov
- 2-3 menšie zemiaky uvarené v šupke
- zväzok mladej cibuľky
- 4 väčšie vajíčka z voľného chovu (hľadajte v letáku BILLA)
- 1 malá cuketa
- 4 hrste hrášku
- soľ
- 100 g bryndze alebo iného slaného syra
- mleté čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať, pažítka a pod.
Frittata je štýlová talianska plnená omeleta. Keď doma nič nemáte, viete z pár vajíčok vyčarovať skvelé jedlo. Stačí pridať pár „zvyškových“ surovín, ochutiť čerstvými bylinkami a lahodná a rýchla večera je na svete. My sme pripravili slovenskú verziu s bryndzou, zemiakmi a hráškom.
Frittata je omeleta ako letné slniečko, hrejivá a žiarivá
- Rúru si vyhrejeme na 180 °C. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrťky.
- Varené zemiaky ošúpeme a rozkrojíme na kúsky.
- Jarnú cibuľku nakrájame na 2-3 cm kúsky, bielu aj zelenú časť.
- V panvici (použijeme takú, ktorú môžeme vložiť do rúry) roztopíme maslo s olejom a prihodíme šampiňóny. Opekáme ich do zlata približne 5-10 minút. Potom pridáme zemiaky, jarnú cibuľku a ďalej opekáme, až kým nie je cibuľka a zemiaky do zlata.
- Potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu a hrášok, všetko spolu ešte pár minút opekáme. Zelenina by mala zozlatnúť a zostať chrumkavá. Zmes osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- Vajíčka rozšľaháme v miske a zalejeme nimi obsah panvice. Jemne premiešame a necháme 3-4 minútky piecť na strednej teplote. Potom panvicu presunieme do rúry a zapekáme, kým vajíčka nezpevnejú.
- Na horúcu omeletu rozdelíme kúsky bryndze a posypeme čerstvými bylinkami. Rozkrájame a podávame ju teplú. Môžeme si k nej dať pečivo alebo len ľahký šalát.
Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.