Frittata je štýlová talianska plnená omeleta. Keď doma nič nemáte, viete z pár vajíčok vyčarovať skvelé jedlo. Stačí pridať pár „zvyškových“ surovín, ochutiť čerstvými bylinkami a lahodná a rýchla večera je na svete. My sme pripravili slovenskú verziu s bryndzou, zemiakmi a hráškom.

Frittata je omeleta ako letné slniečko, hrejivá a žiarivá

 

 

  1. Rúru si vyhrejeme na 180 °C. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrťky.
  2. Varené zemiaky ošúpeme a rozkrojíme na kúsky.
  3. Jarnú cibuľku nakrájame na 2-3 cm kúsky, bielu aj zelenú časť.
  4. V panvici (použijeme takú, ktorú môžeme vložiť do rúry) roztopíme maslo s olejom a prihodíme šampiňóny. Opekáme ich do zlata približne 5-10 minút. Potom pridáme zemiaky, jarnú cibuľku a ďalej opekáme, až kým nie je cibuľka a zemiaky do zlata.
  5. Potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu a hrášok, všetko spolu ešte pár minút opekáme. Zelenina by mala zozlatnúť a zostať chrumkavá. Zmes osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  6. Vajíčka rozšľaháme v miske a zalejeme nimi obsah panvice. Jemne premiešame a necháme 3-4 minútky piecť na strednej teplote. Potom panvicu presunieme do rúry a zapekáme, kým vajíčka nezpevnejú.
  7. Na horúcu omeletu rozdelíme kúsky bryndze a posypeme čerstvými bylinkami. Rozkrájame a podávame ju teplú. Môžeme si k nej dať pečivo alebo len ľahký šalát. Alebo vám viac vyhovuje verzia so špenátom a parmezánom https://www.receptykulinarium.sk/talianska-omeleta-spenatovo-sparglova-frittata/ ?