Poznáte fašírky s paradajkovou kapustou? Ak áno, určite ich máte radi. Ak nie, určite vyskúšajte.

 

  1. Z mäsovej zmesi urobíme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Môžeme ich vysmažiť na oleji  do zlata, alebo pokvapkané olejom upiecť v rúre.
  2. Kapustu začneme prípravou svetlej zápražky z oleja a múky.
  3. Na oleji opečieme cibuľu do sklovita, a postupne po častiach pridávame nakrájanú kapustu. Keď je kapusta zmäknutá, ochutíme soľou, korením a rascou. Pridáme paradajkový pretlak a mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a zakryté dusíme do mäkka. Na záver primiešame zápražku, ktorou ju zahustíme a prevaríme 10 minút.
  4. Podávame s fašírkami a varenými zemiakmi, alebo jednoducho len s kúskom chleba.