Ingrediencie
Na fašírky:
Na paradajkovú kapustu:
Fašírky s paradajkovou kapustou
Čas prípravy:
60 min
Čas varenia: 45 min
Ela Kaslu | 385 receptov
Ingrediencie
Na fašírky:
- 500 g mletého bravčového pliecka (hľadajte v letáku BILLA)
- 1 rožok
- 1 vajce
- soľ a čierne korenie
- strúhanka na zahustenie
- 1 cibuľa nakráajná na jemno
- 2-3 strúčiky cesnaku, pretlačené
Na paradajkovú kapustu:
Fašírky s paradajkovou kapustou a zemiakmi sú taká slovenská jesenná klasika. Ak toto jedlo náhodou nepoznáte, určite ho túto jeseň vyskúšajte.
Poznáte fašírky s paradajkovou kapustou? Ak áno, určite ich máte radi. Ak nie, určite vyskúšajte.
- Z mäsovej zmesi urobíme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Môžeme ich vysmažiť na oleji do zlata, alebo pokvapkané olejom upiecť v rúre.
- Kapustu začneme prípravou svetlej zápražky z oleja a múky.
- Na oleji opečieme cibuľu do sklovita, a postupne po častiach pridávame nakrájanú kapustu. Keď je kapusta zmäknutá, ochutíme soľou, korením a rascou. Pridáme paradajkový pretlak a mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a zakryté dusíme do mäkka. Na záver primiešame zápražku, ktorou ju zahustíme a prevaríme 10 minút.
- Podávame s fašírkami a varenými zemiakmi, alebo jednoducho len s kúskom chleba.
Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.