Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 350 g cestovín Billa, napr. Fusilli
  • 1 zväzok zelenej špargle Naše Bio
  • 4 lyžice bazalkového pesta
  • 2 avokáda Billa premium (hľadajte v akciovej ponuke BILLA)
  • 1 balenie bryndze Billa premium
  • 100  g mrazeného hrášku Clever
  • 250 g cherry rajčín Billa premium
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

Vrstva 1

Fantastický cestovinový šalát so špargľou, bryndzou a bazalkovým pestom

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
fantastický cestovinový šalát
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 350 g cestovín Billa, napr. Fusilli
  • 1 zväzok zelenej špargle Naše Bio
  • 4 lyžice bazalkového pesta
  • 2 avokáda Billa premium (hľadajte v akciovej ponuke BILLA)
  • 1 balenie bryndze Billa premium
  • 100  g mrazeného hrášku Clever
  • 250 g cherry rajčín Billa premium
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 


Ako sa vonku otepľuje, začíname mať chuť na niečo sviežejšie, a čo iné, ako šaláty sú tá správna voľba. Ideálne sú také, ktoré sú ľahké, ale zároveň zasýtia a dodajú dostatok živín. Výborné sú napr. cestovinové šaláty, ktoré si môžete jednoducho zabaliť so sebou, kdekoľvek idete. Vyskúšajte náš fantastický cestovinový šalát so špargľou, avokádom a bryndzou. Je vynikajúci teplý, ale chutiť vám bude aj nastudeno. Špargľa je krátkodobá sezónna záležitosť, ktorú by bola škoda premeškať. Preto s chuťou do nej, nie nadarmo sa jej hovorí kráľovská zelenina. V Bille dostanete bielu aj zelenú špargľu v bio kvalite od slovenských pestovateľov.

Fantastický cestovinový šalát s kráľovskou zeleninou

Pár tipov na prípravu špargle: zelenú nešúpeme, prípadne len dolnú časť. Bielu je potrebné pred úpravou ošúpať celú, okrem hlavičiek. Konce špargle odlomíme, väčšinou sú drevnaté, ale nevyhadzujeme ich – povaríme ich spolu so šupkami vo vode a získame tak vývar, ktorý použijeme ako základ pre špargľovú polievku či krémové risotto.  Pre dokonalý výsledok by sa špargľa mala variť postojačky v špeciálnom hrnci, tak aby sa jemné hlavičky varili len v pare.  Nič ale nepokazíme keď ju budeme jemne variť poležiačky, stačí pár minút. Po uvarení ju scedíme a rýchlo schladíme v ľadovej vode. Zachová si tak sviežu zelenú farbu. Rovnako ju môžeme pripraviť na pare.

Postup
  1. Špargľu umyjeme a odlomíme drevnaté spodné časti. Nakrájame na 3 cm kúsky. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľ návodu na obale.  Na posledné 3 minúty vhodíme k cestovinám špargľu a mrazený hrášok.
  2. Z vody, v ktorej sa varia cestoviny si trochu odoberieme do šálky (cca 1 dcl).
  3. Do väčšej šalátovej misky si dáme bazalkové pesto, ktoré zriedime s odloženou vodou z cestovín na redšiu omáčku. Pridáme pár lyžíc olivového oleja a premiešame. Pridáme scedené cestoviny, špargľu a hrášok.  Všetko spolu zľahka premiešame, ale dbáme, aby boli cestoviny dobre obalené pestom.
  4. Avokáda ošúpeme a nakrájame na kocky  (prekrojíme napoly, vyberieme kôstku a lyžicou vyberieme dužinu, ktorú potom nakrájame). Pokvapkáme troškou citrónovej šťavy. Pridáme  k cestovinám, spolu s cherry rajčinami, ktoré sme nakrájali na štvrtinky alebo polovičky.
  5. Ešte raz premiešame a na tanieri obložíme kúskami bryndze. Posypeme lístočkami čerstvej bazalky.