Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na pusinky:

  • 3 bielky
  • 150 g kryštálového cukru (ideálne bieleho, aby splnil svoju funkciu a pomohol nám našľahať tuhý sneh z bielok)

Na ozdobenie:

  • 300 ml šľahačky
  • 500 g čerstvých jahôd alebo iného bobuľovitého ovocia (hľadajte v letáku Billa)
  • 300 g rozmixovaných jahôd (môže byť aj mrazená jahodová dreň)
  • 100 g kryštálového cukru
Tip 1:
  •  Cukrové pusinky si môžeme napiecť kedykoľvek, keď nám ostanú bielka. Ak ich správne napečieme a riadne vysušíme, v uzavretej nádobe vydržia aj týždeň. Potom ich už len pred podávaním doladíme ovocím, šľahačkou a ovocnou polevou a ľahký letný dezert je na svete.

Vrstva 1

Eton Mess s jahodami a snehovými pusinkami

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 61 min

Sisters Bakery Miška Smolová | 97 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Eton Mess
Ingrediencie

Na pusinky:

  • 3 bielky
  • 150 g kryštálového cukru (ideálne bieleho, aby splnil svoju funkciu a pomohol nám našľahať tuhý sneh z bielok)

Na ozdobenie:

  • 300 ml šľahačky
  • 500 g čerstvých jahôd alebo iného bobuľovitého ovocia (hľadajte v letáku Billa)
  • 300 g rozmixovaných jahôd (môže byť aj mrazená jahodová dreň)
  • 100 g kryštálového cukru
Tip 1:
  •  Cukrové pusinky si môžeme napiecť kedykoľvek, keď nám ostanú bielka. Ak ich správne napečieme a riadne vysušíme, v uzavretej nádobe vydržia aj týždeň. Potom ich už len pred podávaním doladíme ovocím, šľahačkou a ovocnou polevou a ľahký letný dezert je na svete.

Eton Mess je jahodový pohár so šľahačkou a snehovými pusinkami. Napečte snehové pusinky, vyšľahajte šlahačku a podávajte s čerstvými voňavými jahodami.. Dáme vám návod, ako využiť zvyšné bielky a vytvoriť z nich dezert ľahší než obláčik. Snehové pusinky v pohári Eton Mess si vás podmania.

Eton Mess s jahodami a pusinkami na leto

  1. Bielky začneme šľahať na nízkych otáčkach. Akonáhle premeníme bielkovú tekutinu na penu, prisypeme k nim polovicu kryštálového cukru a šľaháme ďalej.
  2. Druhú polovicu cukru prisypeme vo fáze, kedy sa nám začne vytvárať biely bielkový sneh.
  3. Sneh vyšľaháme do tuhej špičky.
  4. Naplníme do zdobiaceho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie robíme rôzne tvary (skutočne rôzne, pretože do finálneho dezertu budeme cukrové pusinky aj tak lámať).
  5. Sušíme v rúre na 120 stupňoch asi hodinu, kým sú pusinky na spodu aj na povrchu tvrdé a nelepkavé.
  6. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku, jahodovú dreň povaríme s cukrom asi 10 minút a čerstvé jahody očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
  7. Polámané pusinky, šľahačku, jahody a vychladnutú jahodovú polevu vrstvíme do pohárov, kým ich nenaplníme. Ihneď podávame.