Eton Mess je jahodový pohár so šľahačkou a snehovými pusinkami. Napečte snehové pusinky, vyšľahajte šlahačku a čerstvé voňavé jahody k tomu. Tento zázrak, ktorý nám chutí už storočia. Dáme vám návod, ako využiť zvyšné bielky a vytvoriť z nich dezert ľahší než obláčik. Snehové pusinky si vás podmania.

Eton Mess s jahodami a pusinkami na leto

  1. Bielky začneme šľahať na nízkych otáčkach. Akonáhle premeníme bielkovú tekutinu na penu, prisypeme k nim polovicu kryštálového cukru a šľaháme ďalej.
  2. Druhú polovicu cukru prisypeme vo fáze, kedy sa nám začne vytvárať biely bielkový sneh.
  3. Sneh vyšľaháme do tuhej špičky.
  4. Naplníme do zdobiaceho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie robíme rôzne tvary (skutočne rôzne, pretože do finálneho dezertu budeme cukrové pusinky aj tak lámať).
  5. Sušíme v rúre na 120 stupňoch asi hodinu, kým sú pusinky na spodu aj na povrchu tvrdé a nelepkavé.
  6. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku, jahodovú dreň povaríme s cukrom asi 10 minút a čerstvé jahody očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
  7. Polámané pusinky, šľahačku, jahody a vychladnutú jahodovú polevu vrstvíme do pohárov, kým ich nenaplníme. Ihneď podávame.