Empanadas – plnené mäsové taštičky

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na taštičky pre 4 osoby:

hovädzieho mäsa

  • 1 farebná paprika
  • 1 cibuľa
  • 1 pohár mäsového vývaru
  • hrsť hrozienok
  • kytička petržlenovej vňate
  • rasca, sladká paprika
  • , čili, oregano, soľ

  • 4 PL oleja
  • 2 lístkové cestá
  • 1 vajce
  • na potretie

    Poznámka: vo videu je použité jedno lístkové cesto, ale na 500 g mäsa použijeme dve lístkové cestá

    Na paradajkový šalát:

  • cibuľa
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • Ingrediencie

    Na taštičky pre 4 osoby:

    hovädzieho mäsa

  • 1 farebná paprika
  • 1 cibuľa
  • 1 pohár mäsového vývaru
  • hrsť hrozienok
  • kytička petržlenovej vňate
  • rasca, sladká paprika
  • , čili, oregano, soľ

  • 4 PL oleja
  • 2 lístkové cestá
  • 1 vajce
  • na potretie

    Poznámka: vo videu je použité jedno lístkové cesto, ale na 500 g mäsa použijeme dve lístkové cestá

    Na paradajkový šalát:

  • cibuľa
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Empanadas sú plnené taštičky v chrumkavej podobe. Ich pôvodný názov je v španielčine, tradične sú mäsové, ale môžete zvoliť aj inú plnku. Ak uprednostňujete vegetariánske verzie jedál, skúste napr. plnku z dusených šampiňónov.

    Empanadas sú južanské chrumkavé taštičky s mäsom a letným paradajkovým šalátom

    Postup:

    1. Hrozienka namočíme do teplej vody.
    2. Cibuľu a papriku nakrájame na drobno.
    3. Na oleji orestujeme mäso.
    4. Mäso odložíme a v tom istom oleji orestujeme cibuľu. Pridáme papriku, koreniny, mäso a vývar. Premiešame a pridáme hrozienka. Prikryjeme a všetko spolu necháme podusiť do mäkka.
    5. Rozložíme lístkové cesto a vykrojíme 8 kruhov.
    6. Pripravíme so vajce na potretie.
    7. Každý kruh naplníme mäsovou zmesou, preložíme a stlačíme. Potrieme vajíčkom a pečieme pri 180 stupňoch Celzia cca 15 min.
    8. Podávame s paradajkovým šalátom.