Poznámka: vo videu je použité jedno lístkové cesto, ale na 500 g mäsa použijeme dve lístkové cestáNa taštičky pre 4 osoby:
Na paradajkový šalát:
Empanadas – plnené mäsové taštičky
Eduard Radimák | 5 receptov
Na taštičky pre 4 osoby:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa (hľadajte v letáku BILLA)
- 1 farebná paprika
- 1 cibuľa
- 1 pohár mäsového vývaru
- hrsť hrozienok
- kytička petržlenovej vňate
- rasca, sladká paprika, čili, oregano, soľ
- 4 PL oleja
- 2 lístkové cestá
- 1 vajce na potretie
Poznámka: vo videu je použité jedno lístkové cesto, ale na 500 g mäsa použijeme dve lístkové cestá
Na paradajkový šalát:
Empanadas sú plnené taštičky v chrumkavej podobe. Ich pôvodný názov je v španielčine, tradične sú mäsové, ale môžete zvoliť aj inú plnku. Ak uprednostňujete vegetariánske verzie jedál, skúste napr. plnku z dusených šampiňónov.
Empanadas sú južanské chrumkavé taštičky s mäsom a letným paradajkovým šalátom
-
Hrozienka namočíme do teplej vody.
-
Cibuľu a papriku nakrájame na drobno.
-
Na oleji orestujeme mäso.
-
Mäso odložíme a v tom istom oleji orestujeme cibuľu. Pridáme papriku, koreniny, mäso a vývar. Premiešame a pridáme hrozienka. Prikryjeme a všetko spolu necháme podusiť do mäkka.
-
Rozložíme lístkové cesto a vykrojíme 8 kruhov.
-
Pripravíme so vajce na potretie.
-
Každý kruh naplníme mäsovou zmesou, preložíme a stlačíme. Potrieme vajíčkom a pečieme pri 180 stupňoch Celzia cca 15 min.
-
Podávame s paradajkovým šalátom.
Pre viac chutných receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.