Empanadas sú plnené taštičky v chrumkavej podobe. Ich pôvodný názov je v španielčine, tradične sú mäsové, ale môžete zvoliť aj inú plnku. Ak uprednostňujete vegetariánske verzie jedál, skúste napr. plnku z dusených šampiňónov.

Empanadas sú južanské chrumkavé taštičky s mäsom a letným paradajkovým šalátom

  1. Hrozienka namočíme do teplej vody.

  2. Cibuľu a papriku nakrájame na drobno.

  3. Na oleji orestujeme mäso.

  4. Mäso odložíme a v tom istom oleji orestujeme cibuľu. Pridáme papriku, koreniny, mäso a vývar. Premiešame a pridáme hrozienka. Prikryjeme a všetko spolu necháme podusiť do mäkka.

  5. Rozložíme lístkové cesto a vykrojíme 8 kruhov.

  6. Pripravíme so vajce na potretie.

  7. Každý kruh naplníme mäsovou zmesou, preložíme a stlačíme. Potrieme vajíčkom a pečieme pri 180 stupňoch Celzia cca 15 min.

  8. Podávame s paradajkovým šalátom.