Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na cesto:

  • 150 g masla (hľadajte v letáku BILLA)
  • 90 g práškového cukru
  • 210 g polohrubej múky
  • 3 žĺtky
  • 1 vanilka
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku

Na egrešovú plnku:

  • 500 g očistených egrešov
  • 3-4 PL kryštálového cukru
  • 1/2 balíčka Zlatého klasu (alebo 1 PL kukuričného škrobu)

Na bielkový sneh:

  • 3 bielky
  • 120 g kryštálového cukru

Vrstva 1

Egrešový koláč s krehkými pusinkami

Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 45 min

Sisters Bakery Miška Smolová | 149 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Egrešový koláč
Ingrediencie

Na cesto:

  • 150 g masla (hľadajte v letáku BILLA)
  • 90 g práškového cukru
  • 210 g polohrubej múky
  • 3 žĺtky
  • 1 vanilka
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku

Na egrešovú plnku:

  • 500 g očistených egrešov
  • 3-4 PL kryštálového cukru
  • 1/2 balíčka Zlatého klasu (alebo 1 PL kukuričného škrobu)

Na bielkový sneh:

  • 3 bielky
  • 120 g kryštálového cukru

Egrešový koláč je jedinečná letná sezónna záležitosť. Tento náš je korunovaný drobnými snehovými sladkými pusinkami. Aj vám sa zbiehajú slinky?

Egrešový koláč so sladkými pusinkami, ktoré dopĺňajú kyslasté ovocie

 

  1. Egreše dáme do hrnca, pridáme cukor a varíme aspoň 20 minút, aby sa čo najviac tekutiny odparilo. Tesne pred dokončením varenia pridáme Zlatý Klas alebo škrob rozmiešaný v 1 PL vody a prevaríme.
  2. Na cesto zmiešame všetky ingrediencie, spracujeme ich do mäkkého cesta, ktoré roztlačíme prstami na dno okrúhlej formy (my sme použili plytkú formu s priemerom 23 cm).
  3. Na cesto nanesieme egrešovú plnku.
  4. Na egreše nanesieme bielkový sneh (začneme šľahať bielky a keď sa zmenia na bielu penu, pridáme polovicu kryštálovéh cukru, šľaháme ďalej, kým sa cukor nerozpustí a potom pridáme druhú polovicu cukru a šľaháme do tuha).
  5. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút (sneh na povrchu sa jemne sfarbí do bledohneda a vysuší sa, ale vo vnútri ostane mäkký, ale neroztekavý).
  6. Necháme vychladnúť, až potom krájame.