Ak aj vy v chladných  a sychravých dňoch hľadáte útechu v kuchyni a varení, máme pre vás novú inšpiráciu, hrejivú,  slniečkovú večeru z jedného hrnca. Klasická kombinácia – kuracie prsia, huby a tymián, doplnené o krémovú omáčku. Dyňu použite akú mate práve  po ruke, ale najlepšia bude hokkaido, pretože sa dá uvariť aj so šupkou a je hotová raz dva. Výborne sa k jedlu hodí dusená ryža alebo len kus čerstvého pečiva, ktorým vytriete taniere dosucha 😉

Kuracie prsia s tymiánom a kurkumou

Postup
  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie medailóniky, jemne naklepeme, posolíme, okoreníme a poprášime sušeným tymiánom. Kúsky mäsa obalíme jemne v hladkej múke a z každej strany opečieme do zlata na olivovom oleji a lyžici masla. Vyberieme a odložíme bokom.
  2. Do prázdnej panvice pridáme ešte maslo a orestujeme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme na plátky nakrájané šampiňony a spolu chvíľu opekáme. K hubám pretlačíme strúčik cesnaku, ochutíme soľou,  korením a štipkou čili.
  3. Premiešame, necháme cesnak zavoňať a do panvice pridáme na kocky nakrájanú tekvicu (hokkaido netreba šúpať, len ju dobre umyť a odstrániť semienka a dužinu). Premiešame a opäť pár minút spolu opekáme.
  4. Mäso vložíme do väčšej panvice alebo širšieho hrnca  pridáme tekvicu s hubami a všetko podlejeme kuracím vývarom tak, aby bolo všetko ponorené do ¾ . Zakryjeme a dusíme na miernom plameni domäkka. Dyňa by sa mala začať rozpadať a mäso bude mäkké.
  5. Zo šťavy odoberieme 1-2 naberačky, premiešame so smotanou a pomaly prilievame do panvice, aby sa smotana nezrazila. Necháme prevariť a odstavíme. Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.  Podávame s dusenou ryžou.