Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 750 g morčacieho prsného mäsa vcelku (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 lyžica masla
  • Olivový olej, soľ a korenie
  • Majonéza
  • Brusnicová marmeláda
  • Čerstvý šalát
  • Čerstvý chlieb

Vrstva 1

Domáci sendvič s morčacím mäsom

Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 90 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
domaci sendvic s morcacim masom
Ingrediencie
  • 750 g morčacieho prsného mäsa vcelku (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 lyžica masla
  • Olivový olej, soľ a korenie
  • Majonéza
  • Brusnicová marmeláda
  • Čerstvý šalát
  • Čerstvý chlieb

Domáci poriadny sendvič s morčacím mäsom, ktoré ostalo zo slávnostnej tabule je výborná druhá šanca pre mäsko, ktoré bolo navyše. Za oceánom sú takéto sendviče populárne vždy po dni Vďakyvzdania, kedy sa pečie morka.

Domáci sendvič s pečeným morčacím mäsom a ochutenou majonézou

  1. Ak máme zvyšky z pečenej morky, použijeme ich. Ja napríklad pečiem morku v nedeľu na obed. Po upečení a vychladnutí ho nakrájam, dám do uzatvárateľnej nádoby a následne počas nasledujúcich dní z neho pripravujem sendviče pre celú rodinu do školy i do práce.
  2. Rúru predhrejeme na 175 stupňov Celzia. Pekáč dáme na sporák a rozpustíme v ňom 1 lyžicu masla spolu s trochou olivového oleja. Morčacie prsia vložíme do pekáča, osolíme ich a okoreníme. Opekáme ich zo všetkých strán, aby sa mäso pekne zatiahlo a získalo navonok krásnu zlatistú farbu. Samozrejme osolíme a okoreníme aj ďalšie strany.
  3. Keď je mäso zlatisté, prikryjeme pekáč pokrývkou a dáme do rozohriatej rúry. Teplotu nemeníme. Mäso takto pečieme asi 1 a pol hodiny, občas ho skontrolujeme a prelejeme výpekom.
  4. Po upečení mäso vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Pamätajte si prosím, že ak chceme, aby sa mäso dalo dobre krájať, musíme použiť naozaj ostrý nôž a najlepšie ak je už mäso studené.
  5. Príprava sendvičov už zaberie len pár minút. Pripravíme si dva plátky chleba, na ktorý zvlášť natrieme majonézu a brusnicovú marmeládu. Následne na spodný chlieb s majonézou poukladáme morčacie plátky a tie potom prikryjeme dobre umytým čerstvým šalátom. Navrch priklopíme chlieb natretý brusnicovou marmeládou a hotovo.