Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Vrstva 1

Domáci pribináčik s čokoládovým čipsom

Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 3 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Domaci pribinacik s cokoladovym cipsom
Ingrediencie

Tento dezert určite sprevádzal aj vaše detstvo. Tá smotanová chuť nám pripomína najkrajšie, bezstarostné obdobie života. Máme pre vás recept na Detský domáci pribináčik deluxe s jednoduchými, ale efektnými čokoládovými čipsami.

Detský domáci pribináčik deluxe

 

  1. Zaviažte si zástery, postup bude skutočne rýchly. Najskôr v jednej miske zmiešame mäkký tvaroh spolu s medom. Všetko dobre vymiešame, až nám vznikne sladký tvaroh. Tiež pridáme trochu vanilky.
  2. Vo väčšej miske, najlepšie kuchynského robota vyšľaháme smotanu na šľahanie. Nezabudnite, že smotana by pred šľahaním mala byť dobre vychladená. Keď je šľahačka pekne vyšľahaná, vymeníme šľahací hák na miešanie a po častiach za stáleho a pomalého miešania pridáme sladký tvaroh. Smotanu môžeme vyšľahať aj ručným metličkovým šľahačom a lyžicou pridávať a zamiešať tvarohový krém.
  3. Pribináčik je hotový. Naplníme ho do nádob, ktoré máme pripravené na servírovanie a dáme ho ešte na chvíľu vychladiť do chladničky.
  4. Medzitým si umyjeme a osušíme ovocie na zdobenie.
  5. Na čokoládové ozdoby – čipsy si rozpustíme čokoládu na varenie vo vodnom kúpeli. Pripravíme si papier na pečenie na pevnom podklade, napríklad na tácke.
  6. Malou lyžičkou čokoládu na papieri robíme kolieska, ktoré lyžičkou roztrieme do tenkej vrstvy. Papier na pečenie spolu s táckou a čokoládovými kolieskami dáme do mrazničky na 20 minút stuhnúť.
  7. Nakoniec servírujeme pribináčik ozdobený čerstvým sezónnym ovocím a dozdobený čokoládovými kolieskami.
  8. Myslím, že tento dezert určite sprevádzal aj celé Vaše detstvo. Tá smotanová chuť mne osobne pripomína najkrajšie, bezstarostné obdobie nášho života. Rada si tie chvíle pripomínam. Doma vyrobený je jednoducho najlepší. Spoločné chvíle v kuchyni s deťmi pri jeho jednoduchej príprave si veľmi užívame a kto vie, možno jeho chuť bude pre nich znamenať to isté, pekné spomienky.
  9. Nechajte tiež svoje deti trochu zamazať kuchyňu, ochutnať prstom smotanu a pridať trochu viac medu, ako je treba. Prajeme vám a vašej rodine dobrú chuť.
  10. Tip: Domáci pribináčik môžete podávať s Domácimi piškótami.