Slnko svieti, voda láka….kto by si nedal dobrý nanuk? Náš dnešný recept na rýchly domáci nanuk vás presvedčí o tom, že pripraviť si domáci letný dezert na osvieženie vôbec nie je ťažké a budú vám k tomu stačiť len tri ingrediencie.

Rýchly nutelový nanuk z vašej mrazničky

Tri ingrediencie a trochu trpezlivosti, kým nanuky zmrznú. To je všetko, čo vám treba k príprave nanukov na slnečné dni počas prázdnin. Tak neotáľajte, pripravte si ich hneď ráno a popoludní už môžete maškrtiť. Máme pre vás hneď dve verzie na rýchle domáce nanuky, jednu krémovú a jednu bezmliečnu. Ktorú si vyberiete?

Postup
  1. Do misky dáme nutelu, mlieko a šľahačku a mixérom ich riadne premiešame, aby sa všetky prísady pekne prepoijili a neostali hrudky nutely.
  2. Zmes nalejeme do pripravených nádobiek na nanuky (ak nemáme, poslúžia nám napríklad prázdne kelímky od detských jogurtov či silikónové muffinové formičky).
  3. Dáme do mrazničky asi na pol hodinu – hodinu a potom do primrznutých nanukov strčíme drevené paličky a mrazíme ďalej, celkovo asi 3-4 hodiny.
  4. Nad parou roztopíme horkú čokoládu a necháme ju za občasného miešania vychladnúť. Prípadne opražíme trochu nasekaných orieškov.
  5. Zmrznuté nanuky vyberieme z formičiek, namočíme do rozotopenej čokolády a posypeme orieškami alebo cukrovými posýpkami a rovno podávame.
  6. Pre nemliečnu verziu: v mise najprv rozpučíme mäkký zrelý banán, pridáme nutelu a mandľové mlieko a vymiešame do krémova a ďalej už postupujeme podobne ako pri smotanovom nanuku.

A ak nutelový nanuk nestačí, pozrite tieto recepty na nanuky – marhuľové, malinové, banánové, čučoriedkové, tvarohové 🙂

domáci nanuk
4x domáci nanuk pre vytúžené schladenie
domáci nanuk
4 mrazivo ľahké recepty na domáci nanuk