Čaro domáceho kečupu je v domácom rituáli a v recepte, ktorý má každá rodina iný 🙂 Ak ešte nemáte svoj recept na domáci kečup, skúste sa inšpirovať tým naším.

Domáci kečup

  1. Všetkú zeleninu a jablká na domáci kečup umyjeme. Papriky zbavíme jaderníkov, paradajkám vyrežeme tvrdú stopku a nakrájame. Cibuľu a cesnak ošúpeme a tiež nakrájame. Jablká zbavíme jaderníkov a nakrájame.

  2. Zeleninu a jablká dáme spolu do hrnca a dusíme.  Rozdusíme úplne do mäkka, až  potom pridáme koreniny, cukor a ocot a dusíme ešte ďalších 30 minút.

  3. Zmes odstavíme z ohňa a rozmixujeme. Následne prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili šupiek. Znova privedieme k varu a varíme, respektíve redukujeme do chvíle, keď sme spokojní s hustotou.

  4. Ihneď plníme do čistých, nahriatych pohárov a zaviečkujeme. Potom fľaše s domácim kečupom obrátime dole hlavou a necháme pomaly vychladnúť prikryté dekou, alebo útierkou, aby teplota neklesala príliš prudko.