Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na 4 veľké cheeseburgre:

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa (hľadajte v letáku Billa)
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice worchestrovej omáčky
  • 1 lyžička horčice
  • 1 vaječný žĺtok
  • Plátkový syr podľa chuti
  • Čerstvý šalát, paradajka a červená cibuľa
  • Kečup a majonéza
  • Žemle

Vrstva 1

Domáci cheeseburger na grilovačku či obed

Čas prípravy: 29 min
Čas varenia: 10 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Domaci cheeseburger
Ingrediencie

Na 4 veľké cheeseburgre:

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa (hľadajte v letáku Billa)
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice worchestrovej omáčky
  • 1 lyžička horčice
  • 1 vaječný žĺtok
  • Plátkový syr podľa chuti
  • Čerstvý šalát, paradajka a červená cibuľa
  • Kečup a majonéza
  • Žemle

Domáci cheeseburger nie je veda. Potrebujete dobre ochutiť mäso, kvalitné žemle a chrumkavý šalát, paradajku a uhorku. No a samozrejme syr, ktorý sa na horúcom burgri krásne roztečie.

Domáci cheeseburger na nedeľný obed aj záhradnú grilovačku

  1. Na burgrové mäso je lepšie použiť jemnejšie zomleté mäso.
  2. Do väčšej misy dáme ​mäso, soľ, korenie, údenú papriku, prelisovaný cesnak, horčicu, worchestrovú omáčku, vaječný žĺtok (nemusí byť).
  3. Mäsovú zmes dobre premiešame, najlepšie rukami, alebo môžeme použiť aj kuchynský mixér. Chceme chute korenia dostať do každej časti mäsa. Miešame takto niekoľko minút, až získa mäso vďaka údenej paprike červenú farbu.
  4. Mäso vytvarujeme do rovnako veľkých gulí, ktoré sú po stlačení medzi dlaňami veľké asi ako jedna dlaň. Môj malý trik, aby každý burger bol rovnako veľký, je použiť oválny vykrajovač na koláčiky. Jednotlivé burgre majú tak podobný tvar aj váhu.
  5. Vytvarované burgre necháme na tácke, prikryté kuchynskou fóliou odpočívať a zatiaľ si pripravíme zvyšok surovín.
  6. Šalát, cibuľu a paradajku umyjeme. Žemle pozdĺžne nakrájame. Pripravíme si tiež kečup a majonézu. Môžete ich dokonca zmiešať dohromady, tu už záleží na každom osobne.
  7. Rozpálime grilovaciu panvicu a jemne ju pokvapkáme tukom. Skvelo však chutia burgre z grilu.
  8. Burgre opekáme z oboch strán do zlatista a tesne pred dopečením druhej strany na mäso položíme plátkový syr, ktorý sa tak ľahko začne rozpúšťať.