Domáci cheeseburger nie je veda. Potrebujete dobre ochutiť mäso, kvalitné žemle a chrumkavý šalát, paradajku a uhorku. No a samozrejme syr, ktorý sa na horúcom burgri krásne roztečie.

Domáci cheeseburger na nedeľný obed aj záhradnú grilovačku

  1. Na burgrové mäso je lepšie použiť jemnejšie zomleté mäso.
  2. Do väčšej misy dáme ​mäso, soľ, korenie, údenú papriku, prelisovaný cesnak, horčicu, worchestrovú omáčku, vaječný žĺtok (nemusí byť).
  3. Mäsovú zmes dobre premiešame, najlepšie rukami, alebo môžeme použiť aj kuchynský mixér. Chceme chute korenia dostať do každej časti mäsa. Miešame takto niekoľko minút, až získa mäso vďaka údenej paprike červenú farbu.
  4. Mäso vytvarujeme do rovnako veľkých gulí, ktoré sú po stlačení medzi dlaňami veľké asi ako jedna dlaň. Môj malý trik, aby každý burger bol rovnako veľký, je použiť oválny vykrajovač na koláčiky. Jednotlivé burgre majú tak podobný tvar aj váhu.
  5. Vytvarované burgre necháme na tácke, prikryté kuchynskou fóliou odpočívať a zatiaľ si pripravíme zvyšok surovín.
  6. Šalát, cibuľu a paradajku umyjeme. Žemle pozdĺžne nakrájame. Pripravíme si tiež kečup a majonézu. Môžete ich dokonca zmiešať dohromady, tu už záleží na každom osobne.
  7. Rozpálime grilovaciu panvicu a jemne ju pokvapkáme tukom. Skvelo však chutia burgre z grilu.
  8. Burgre opekáme z oboch strán do zlatista a tesne pred dopečením druhej strany na mäso položíme plátkový syr, ktorý sa tak ľahko začne rozpúšťať.