Domáci burger je tým pravým orechovým pre maškrtné jazýčky. Jednoduchý, rýchly a zároveň aj zdravý. Povedali by sme „ako zo škatuľky“, ale výhodou tohto jedla je, že zo škatuľky nie je.

Domáci burger

Máte chuť na burger? Namiesto návštevy fast foodu si ho urobte doma. Nielen, že ušetríte, ale máte aj istotu o kvalite surovín, keďže si ho pripravujete sami.

Suroviny vám postačia na 4 porcie, tak smelo do toho.

Postup
  1. Mäso posolíme, okoreníme a premiešame. Vyformujeme si 4 koláčiky o hrúbke cca 1,5 cm a v priemere 15cm.
  2. Opečieme ich na panvici potretej maslom z každej strany cca 3 minúty.
  3. Na spodnú časť rozkrojemej žemle dáme majonézu, na ňu šalát, na šalát mäso, potom syr, rajčinu a cibuľku. Nakoniec kečup podľa chuti.
  4. Priložíme vrchnú časť žemle.
     Clever majonéza

 

Odkiaľ pochádza kultový hamburger? Neuveríte!

Táto pochúťka je považovaná za americké jedlo, ale nemohli by ste sa viac mýliť. V skutočnosti pochádza z Hamburgu v Nemecku. Tak odtiaľ ten názov. 🙂

Pravdou však zostáva, že hoci hamburger pochádza z Európy, v Amerike ho vylepšili. Do USA hamburgský steak priviezli námorníci a vysťahovalci. V tej dobe to bol stále len plátok mäsa servírovaný na tanieri. Neskôr potreba pracujúcich ľudí – najesť sa rýchlo a postojačky, viedla predavačov k zmene. A tak vznikol prvý hamburger v žemli.  

Definitívnu podobu „dnešnému“ hamburgeru dal istý kuchár, Walter Anderson, keď ho vložil do okrúhlej žemle ako ju poznáme dnes a ozdobil cibuľou.