Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 600-700 g čerstvého lososa-filet bez kože (prípadne tresky)
  • 3 vajíčka
  • 2 šálky jemnej strúhanky
  • 1 šálka hladkej múky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Na avokádovú „majonézu“:
  • 2 zrelé avokáda
  • šťava z polovice citróna
  • 150 ml bieleho hustého jogurtu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Tip: Avokádovú majonézu je dobré skonzumovať hneď, i keď v chladničke vydrží dlho, avokádo oxidáciou postupne zhnedne.

losos rybie prsty

Vrstva 1

Domáce rybie prsty z lososa a avokádová majonéza

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
rybie prsty losos
Ingrediencie

Suroviny pre 4 osoby:

  • 600-700 g čerstvého lososa-filet bez kože (prípadne tresky)
  • 3 vajíčka
  • 2 šálky jemnej strúhanky
  • 1 šálka hladkej múky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Na avokádovú „majonézu“:
  • 2 zrelé avokáda
  • šťava z polovice citróna
  • 150 ml bieleho hustého jogurtu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Tip: Avokádovú majonézu je dobré skonzumovať hneď, i keď v chladničke vydrží dlho, avokádo oxidáciou postupne zhnedne.

losos rybie prsty


Poznáte to. Márne presviedčate svoje ratolesti, že brokolica a mrkvička je zdravá, hranolky sú jednoducho hranolky 🙂 Ale niekedy ten boj proste prehráme a tie rybie prsty im v obchode kúpime. Ide to však aj o trošku lepšie. Losos je skvelá náhrada rybích prstov a my vám ukážeme ako na to. 

Rybie prsty z lososa a zdravá majonéza

Skúste namiesto polotovaru kúpiť čerstvú rybu a urobte si domáce rybie prsty. Losos v novom šate, ktorého budú zbožňovať (nielen) vaše deti. Tú polhodinku strávenú pri sporáku navyše vám vynahradia pochvaly celej rodiny. A ako náhradu klasickej majonézy, ktorú si v horúcich mesiacoch radšej odoprime, je tu naša avokádová, ktorá je úžasne krémová, lahodná a navyše zdravá!

Postup
  1. Filet z lososa umyjeme a dobre osušíme papierovou utierkou. Ak máme filet s kožou, ostrým nožom ju odstránime.
  2. Následne ho nakrájame na rybie prsty hrubé asi 2×2 cm, dlhé podľa toho aký široký filet ryby máme. Dobre ich osolíme a okorením mletým čiernym korením.
  3. Na širokú panvicu si dáme rozohriať asi 2 cm vrstvu oleja. Rybie prsty postupne obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
  4. Vysmážame z každej strany asi 2 minúty do zlata. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a hneď podávame s avokádovou majonézou a ľahkým šalátom.
  5. Avokádovú majonézu si pripravíme nasledovne. Avokáda rozpolíme, odstránime kôstku a vnútro vdlabeme. Ak je avokádo zrelé, ide to skoro samo.
  6. Dužinu vložíme do mixéra, pridáme jogurt, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Dôkladne rozmixujeme dohladka a podávame.