Suroviny pre 4 osoby: Tip: Avokádovú majonézu je dobré skonzumovať hneď, i keď v chladničke vydrží dlho, avokádo oxidáciou postupne zhnedne.
Na avokádovú „majonézu“:
Domáce rybie prsty z lososa a avokádová majonéza
Ela Kaslu | 385 receptov
Suroviny pre 4 osoby:
- 600-700 g čerstvého lososa-filet bez kože (prípadne tresky)
- 3 vajíčka
- 2 šálky jemnej strúhanky
- 1 šálka hladkej múky
- soľ
- mleté čierne korenie
Na avokádovú „majonézu“:
Tip: Avokádovú majonézu je dobré skonzumovať hneď, i keď v chladničke vydrží dlho, avokádo oxidáciou postupne zhnedne.
Poznáte to. Márne presviedčate svoje ratolesti, že brokolica a mrkvička je zdravá, hranolky sú jednoducho hranolky 🙂 Ale niekedy ten boj proste prehráme a tie rybie prsty im v obchode kúpime. Ide to však aj o trošku lepšie. Losos je skvelá náhrada rybích prstov a my vám ukážeme ako na to.
Rybie prsty z lososa a zdravá majonéza
Skúste namiesto polotovaru kúpiť čerstvú rybu a urobte si domáce rybie prsty. Losos v novom šate, ktorého budú zbožňovať (nielen) vaše deti. Tú polhodinku strávenú pri sporáku navyše vám vynahradia pochvaly celej rodiny. A ako náhradu klasickej majonézy, ktorú si v horúcich mesiacoch radšej odoprime, je tu naša avokádová, ktorá je úžasne krémová, lahodná a navyše zdravá!
- Filet z lososa umyjeme a dobre osušíme papierovou utierkou. Ak máme filet s kožou, ostrým nožom ju odstránime.
- Následne ho nakrájame na rybie prsty hrubé asi 2×2 cm, dlhé podľa toho aký široký filet ryby máme. Dobre ich osolíme a okorením mletým čiernym korením.
- Na širokú panvicu si dáme rozohriať asi 2 cm vrstvu oleja. Rybie prsty postupne obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
- Vysmážame z každej strany asi 2 minúty do zlata. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a hneď podávame s avokádovou majonézou a ľahkým šalátom.
- Avokádovú majonézu si pripravíme nasledovne. Avokáda rozpolíme, odstránime kôstku a vnútro vdlabeme. Ak je avokádo zrelé, ide to skoro samo.
- Dužinu vložíme do mixéra, pridáme jogurt, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Dôkladne rozmixujeme dohladka a podávame.