Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Ňoky / Gnocchi:

Na podávanie:

  • Parmezánu
  • Vlašské orechy
  • Pesto
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Roztopené maslo a šalvia

Vrstva 1

Domáce ňoky s pestom a orechami

Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 31 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
domace noky
Ingrediencie

Ňoky / Gnocchi:

Na podávanie:

  • Parmezánu
  • Vlašské orechy
  • Pesto
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Roztopené maslo a šalvia

Domáce ňoky, gnocchi, či dokonca „ňokrle“ sú obľúbená dobrota. Základ je v zemiakovom ceste. K podávaniu už potom stačí jednoduché pesto, alebo len roztopené maslo a bylinky, či orechy.

Domáce ňoky ako sýté teplé jedlo s pestom, či orieškami

  1. Zemiaky uvaríme a po vychladnutí zemiaky ošúpeme.  Pomelieme napríklad v mlynčeku na mäso, alebo pretlačíme.
  2. Po zomletí zemiaky osolíme a spojením s múkou a vajcom vytvoríme rukami alebo hnetacím mixérom hladké cesto.
  3. Cesto nehnetieme príliš dlho. Potom ho dáme na niekoľko minút odpočívať prikryté do chladničky.
  4. Dosku pomúčime múkou a z chladničky vezmeme polovicu cesta. Rukou ho rozvaľkáme na podlhovastý úzky valček pripomínajúci povraz. Ostrým nožom z neho odkrajujeme malé kúsky veľkosti polovice prstov a každý kúsok ešte zľahka stlačíme vidličkou.
  5. Plocha pod cestom musí byť neustále ľahko pomúčená, aby sa nám cesto nelepilo. Ak chceme ňoky (gnocchi) zamraziť, poukladáme ich na tácku, dáme do mrazničky a po niekoľkých hodinách dáme do uzatvárateľného vrecka. Rovnako postupujeme s prípravou zvyšného cesta.
  6. Keď máme ňoky hotové, dáme variť hrniec plný studenej osolenej vody. Do vriacej vody dáme variť ňoky a počkáme, kým nevyplávajú na hladinu. Je dobre do vody dať trochu olivového oleja, zabránime tak ich zlepeniu.
  7. Podávame ich s jednoduchým hotovým alebo domácim pestom z byliniek, orechov, parmezánu a oleja.
  8. Skvelo chutia aj poliate roztopeným maslom so stružlinami syra a s orieškami.