Gaštanové pyré so šľahačkou je taký dezert nášho detstva. Je to však dezert s históriou. Jeho pôvodný medzinárodný názov je Mont Blanc, teda biely kopec 🙂 Tento náš biely kopec je osladený len medom a podávame ho s ovocím a ovsenými sušienkami.

Gaštanové pyré so šľahačkou osladené len medom

  1. Na domáce gaštanové pyré môžete použiť varené gaštany, alebo hotové pyré. Toto je však trochu sypké, preto odporúčame aj hotové pyré jemne povariť  v smotane.
  2. Gaštany, alebo kocku pyré povaríme 5 minút v smotane na šľahanie, alebo v smotane na varenie. Odstavíme a vidličkou potlačíme a dohladka rozmixujeme tyčovým mexérom.
  3. Potom pridáme rez masla a med. Všetko premiešame a naplníme cukrársky sáčok. Ak máme nástavec s viacerými dierkami, použijeme ten. Pyré potom tlačíme v podobe „nití“, ako ho poznáme aj v jeho klasickej podobe z cukrárni.Potom ho dáme v sáčku do chladničky vychladnúť.
  4. Dobre vychladenú šľahačku na šľahanie vyšľaháme a naplníme poháre. Na šľahačku natlačíme pyré v podobe hniezda.
  5. Tip: Ozdobíme mandarínkami a obľúbenými sušienkami. Dobrú chuť!