Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • Oranžová farba – 1 pomaranč, 1 mango, 1 lyžica bieleho jogurtu
  • Zelená farba – 1 hrsť čerstvého umytého špenátu, 1 banán, 1 lyžica bieleho jogurtu
  • Červená farba – 2 hrste jahôd, 1 hrsť malín, 1 lyžica bieleho jogurtu
  • Žltá farba – 1 malý ananás, 1 lyžica bieleho jogurtu
  • Fialová – 2 hrste čučoriedok, 1 lyžica bieleho jogurtu

Vrstva 1

Domáce dúhové nanuky

Čas prípravy: 20 min
Čas varenia: 0 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Najlepsie domace nanuky
Ingrediencie
  • Oranžová farba – 1 pomaranč, 1 mango, 1 lyžica bieleho jogurtu
  • Zelená farba – 1 hrsť čerstvého umytého špenátu, 1 banán, 1 lyžica bieleho jogurtu
  • Červená farba – 2 hrste jahôd, 1 hrsť malín, 1 lyžica bieleho jogurtu
  • Žltá farba – 1 malý ananás, 1 lyžica bieleho jogurtu
  • Fialová – 2 hrste čučoriedok, 1 lyžica bieleho jogurtu

Domáce nanuky sú najlepšie. Rozmixovať ovocie ale nestačí. Potrebujete trošku toho a trošku toho, aby napr. špenát chutil parádne. Že špenát do nanuku nepatrí ? Nechajte nás presvedčiť vás o opaku. Aby boli nanuky pre deti zábava, urobte ich rovnako, ako my, s niekoľkými príchuťami naraz. Nakombinujte ich presne podľa chuti vašich detí.

Domáce ovocné dúhové nanuky

  1. Začneme prípravou ovocia, ktoré dobre dôkladne umyjeme, osušíme, ošúpeme, prípadne nakrájame na malé kúsky, aby sa dobre mixovalo.
  2. Pripravíme si tiež formičky na nanuky. Ak nemáme formičky, môžeme použiť napríklad obaly od malých jogurtov a špajdle alebo drevené lyžičky, či vidličky.
  3. Jednotlivé ovocia – príchute, zmixujeme do hladka a vrstvíme ich na seba do formičiek. Najlepšie urobíme, ak po každej vrstve dáme formičku na chvíľu do mrazničky. Zabránime tak prelínaniu vrstiev medzi sebou. Ak sa to však stane, nemusí to byť tiež na škodu. Pamätáme tiež na umytie mixéra po každom ovocí, pretože chceme mať jasné farby.
  4. Ak máme aj iné ovocie, môžeme vyskúšať. Ak nám bude po rozmixovaní chutiť, bude nám chutiť aj ako nanuk.
  5. Nanuky dáme do mrazničky nakoniec zamraziť na niekoľko hodín, najlepšie však cez noc. Pred podávaním prídeme na to, že sa nanuk nebude dať vybrať z formičiek. Máme dve možnosti, buď chvíľu počkať, alebo dno na chvíľu ponoriť do vlažnej vody a nanukom trochu zakývať. Potom už len dobrú chuť a letu zdar !