Domáca vajíčková nátierka je klasika, ktorá poteší každého. Predveľkonočné prípravy a veľké vypekanie môžete nahradiť jednoduchšími a predsa domácimi jedlami.

Domáca vajíčková nátierka je klasika

 

  1. Nátierku si pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých surovín na nátierku. Dôležité je však vajíčka nevariť pridlho. Čím sú vajíčka na tvrdo dlhšie varené, tým je žĺtok sypkejší a bledší až do typickej „šedozelenej“ farby na okrajoch. Postačovať bude teda cca 9 minút, potom vajíčka schladíme a hneď ošúpeme.
  2. Vajíčka dáme do misky a pridáme k ním kúsok masla, jogurtu, či Lučiny, štipku soli a lyžicu obľúbenej horčice a vidličkou ich dôkladne vymiešame.
  3. Ak chceme nátierku trošku farebnejšiu pridáme napríklad nepikantnú kápiu nakrájanú na malé kúsočky. Skvelo chutí aj pažítka a jarná cibuľka.
  4. Vajíčková nátierka je klasika z detstva. Chutí ako doplnok k obloženým chlebíkom, alebo v sendvičoch, či toustoch. Navyše je to recept, ktorý zvládnu pripraviť aj deti.
  5. Ponúkame vám recept aj na Veľkonočné slané pečivo / chlebík v podobe zajaca s vajíčkovou nátierkou, alebo Plnené sendviče s nátierkami do práce, či do školy na desiatu.
  6. Iné obúbené nátierky sú Tuniaková nátierka pre deti, alebo nátierka z bryndze, obľúbená a zdravá. K desiatovému balíčku, alebo do krabičky ešte pridáme drobnú zeleninu, ovocie a oriešky, vhodné sú napríklad vlašské orechy, alebo mandle, alebo hotová študentská zmes orechov.
  7. Vajíčková tlačenka je farebná a veľmi chutná vajíčková pochúťka na váš Veľkonočný sviatočný stôl, alebo ako pohostenie. Jednoduchá na prípravu a napriek tomu veľmi efektná.
  8. Perfektné, jednoduché a veľmi efektné veľkonočné mrkvy z lístkového cesta plnené obľúbenou nátierkou.