Milované paštéty 🙂 Len keď ich kupujeme, sme trochu ostražití – predsa len nám vŕta v hlave, čo do nich namleli. Ak máte tú istú dilemu – teda, že paštétu milujete a kupujete ju s opatrnosťou, tak táto pečeňová paštéta je pre vás. Naozaj jednoduchá, naozaj variabilná a naozaj vynikajúca. Na jej príprave nie je nič náročné, či už z hľadiska času, ingrediencií, alebo kulinárskych schopností. A výsledok je zaručený 🙂

Vynikajúca domáca pečeňová paštéta

Postup
  1. Všetky suroviny dáme do hlbšej nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom.
  2. Prelejeme do uzatvárateľných nádob. Ak je paštéta určená na rýchlu spotrebu, stačí ju odložiť do chladničky. Ak na dlhodobú, je lepšie ju sterilizovať asi 2 hodiny.
  3. Tip: môžeme použiť aj iné pečienky, napríklad teľaciu či bravčovú a rôzne bylinky.
  4. Tip: veľmi zaujímavá je aj paštéta s brusnicami – najlepšie čerstvými. Ale skúste aj iné drobné kyslejšie ovocie. Dodá paštéte iný šmrnc. Drobné ovocie do paštéty len zamiešame – nemixujeme.