Domáca pečeňová paštéta
... výborný výsledok zaručený.
Ingrediencie
4 -6 porcií
- 400 g kuracích pečienok
- 200 ml smotany na šľahanie (hľadajte v letáku Billa)
- 4 vaječné žĺtky
- 100 ml slnečnicového oleja
- 100 g masti, bravčovej
- soľ, mleté čierne korenie, majorán

Milované paštéty 🙂 Len keď ich kupujeme, sme trochu ostražití – predsa len nám vŕta v hlave, čo do nich namleli. Ak máte tú istú dilemu – teda, že paštétu milujete a kupujete ju s opatrnosťou, tak táto domáca pečeňová paštéta je pre vás. Naozaj jednoduchá, naozaj variabilná a naozaj vynikajúca. Na jej príprave nie je nič náročné, či už z hľadiska času, ingrediencií, alebo kulinárskych schopností. A výsledok je zaručený 🙂
Vynikajúca domáca pečeňová paštéta
Postup
- Všetky suroviny dáme do hlbšej nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Prelejeme do uzatvárateľných nádob. Ak je paštéta určená na rýchlu spotrebu, stačí ju odložiť do chladničky. Ak na dlhodobú, je lepšie ju sterilizovať asi 2 hodiny.
- Tip: môžeme použiť aj iné pečienky, napríklad teľaciu či bravčovú a rôzne bylinky.
- Tip: veľmi zaujímavá je aj paštéta s brusnicami – najlepšie čerstvými. Ale skúste aj iné drobné kyslejšie ovocie. Dodá paštéte iný šmrnc. Drobné ovocie do paštéty len zamiešame – nemixujeme.
Súvisiace recepty

Kuracie fajitas v placke s guacamole
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 20 min

Marinované kuracie špízy
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Recept na pilaf s kuracím mäsom a ryžou
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Kuracie tacos pre deti a celú rodinu
Čas prípravy: 25 min
Čas varenia: 15 min