Letnú večeru s pohárom bieleho vína máme radi všetci. Že by do nej mohol patriť karfiol? Som si istá, že dip z pečeného karfiolu si zamilujete. Kto by to povedal, že pečený karfiol bude skvelým doplnkom k „fancy“ večeri.

Dip z pečeného karfiolu

  1. Rúru si predhrejeme na 220 °C. Čerstvý karfiol zbavíme okvetných zelených listov a tiež strednej stonky, ktorá sa nachádza uprostred.
  2. Ďalej ho pokrájame na menšie kúsky a / alebo ho rozoberieme na menšie hlavičky a ružičky. Nemusíme používať nôž postačí nám holé ruky.
  3. Kúsky karfiolu vyložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pridáme cibuľu, ktorú si predtým samozrejme olúpe a môžeme ju aj pokrájať na menšie kúsky. Pridáme olúpané strúčiky cesnaku, všetko zalejeme olivovým olejom, zľahka osolíme okoreníme a nezabudneme pridať rímsku rascu.
  4. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi tak 25 min. Karfiol cibule cesnak nám krásne zo zlatnúť. Po vybratí z rúry karfiol spolu so všetkým čo na plechu bolo vložíme do mixovacej nádoby k tejto upečenej zmesi ešte pridáme grécky jogurt balkánsky syr a šťavu zo ¼ citróna. Všetko dohladka zmixujeme, pokiaľ to bude nutné mixujeme tak dlho až nám vznikne krásne hladký dip. Dip po mixovaní ešte samozrejme ochutnáme a prípadne dokoreníme soľou, čiernym korením alebo citrónovou šťavou.
  5. Dip servírujeme v hlbšej miske, ozdobený nakrájanými olivami, bylinkami, spolu s čerstvým pečivom. Prajem dobrú chuť.
  6. Ďalšie tipy na vegetariánske jedlá si môžete pozrieť vo foto receptoch, alebo dokonca video receptoch v sekcii Vegetariánske jedlá. Vyprážané šampiňóny sú jeden z najobľúbenejších zeleninových receptov. So syrovým dipom budú obzvlášť lákavé. Nebudete používať klasický trojobal, takže to bude rýchle a jednoduché. Ak môžete použite panko strúhanku. Je vyrobená výlučne bez kôrky a okraja, teda je jemnejšia a chrumkavejšia.
  7. Vegetariánske skvelé syrové lasagne sú presne to jedlo, v ktorom mäsko nikomu nechýba. Obľúbené syrové lasagne sú pripravené podľa originálneho receptu aj s bešamelovou omáčkou a parmezánom, ktoré tomu jedlu dodajú vláčnosť, hebkosť a tú pravú chuť.