Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Puding:

  • ¼ hrnčeka kukuričného škrobu
  • ½ hrnčeka cukru krupica
  • štipka soli
  • 3 hrnčeky mlieka
  • 170 g čokolády na varenie (hľadajte v letáku Billa)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na ozdobu :

  • 15 čerstvých jahôd
  • 10 Oreo sušienok
  • 100 g bielej čokolády alebo bielej polevy na torty
  • žlté a červené potravinárske farbivo

Vrstva 1

Detské pudingové poháre pre veselú Veľkú noc

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 10 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
detské pudingové poháre
Ingrediencie

Puding:

  • ¼ hrnčeka kukuričného škrobu
  • ½ hrnčeka cukru krupica
  • štipka soli
  • 3 hrnčeky mlieka
  • 170 g čokolády na varenie (hľadajte v letáku Billa)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na ozdobu :

  • 15 čerstvých jahôd
  • 10 Oreo sušienok
  • 100 g bielej čokolády alebo bielej polevy na torty
  • žlté a červené potravinárske farbivo

Detské pudingové poháre z pudingu, jahôd a „oreo“ hliny. My sme pripravili naozajstný, domáci puding. A pretože sa Veľká noc blíži, máme pre vás tip na veselé veľkonočné zdobenie.

Detské pudingové poháre z domáceho pudingu, „oreo hliny“ a jahodových mrkiev

  1. Na puding zmiešame cukor, soľ a kukuričný škrob. Túto zmes potom zmiešame s cca ¼ studeného mlieka. Zvyšné mlieko privedieme na miernom ohni k varu. Keď mlieko začne vrieť, čokoládu pokrájame na malé kúsky a pridáme k mlieku.
  2. Počas varenia mlieko miešame, aby sa čokoláda rozpustila.
  3. Hneď ako mlieko začne vrieť, pridáme do neho za stáleho miešania zmes studeného mlieka so suchými surovinami.
  4. Po chvíli začne puding hustnúť. Keď dosiahne požadovanú hustotu, vypneme sporák a puding zlejeme do pripravených pohárov. Takto ho môžeme nechať vychladnúť.
  5. Zatiaľ si pripravíme jednoduché zdobenie. Sušienky Oreo rozmixujeme v kuchynskom mixéri a navŕšime ich ako vrchnú vrstvu na puding. Vytvoríme tak vrstvu „oreo hliny“ a zároveň chrumkavú chuť.
  6. Jahody umyjeme a osušíme. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ešte pred rozpustením k nej pridáme trochu žltého aj červeného farbiva. Vznikne nám oranžová farba a jahody namočené v nej budú pripomínať malé mrkvičky. Po vychladnutí na papieri na pečenie ich po jednej zapichneme do vrstvy Oreo hliny. Dobrú chuť!