Aj vy máte pocit, že v školskom, či inom kolektíve vášho dieťaťa je stále nejaká detská oslava? Ak máte “tlupu mini hostí” doma, patrí sa pripraviť občerstvenie. Problémom býva “zladenie”’detských chutí, pretože jeden neje žiadnu zeleninu, inému nechutí mäsko, ďalší nemôže mlieko, či oriešky a pod. A tak kapitulujete a objednáte pizzu. Aj to je samozrejme riešenie. Môžete však do prípravy párty zapojiť aj cteného oslávenca. Dohodnite sa na menu a nechajte detskej kreativite voľnú ruku.

Detská oslava, ktorú môžu pripraviť aj deti

Zo špionáže na detských oslavách a detských kurzoch varenia vyplynulo, že väčšina detí ľúbi rôzne nátierky, či zapečené chlebíky. Surovú mrkvu a kaleráb chrúmu radi skoro všetci! Kvalitné oriešky a mandle sú tiež vďačné “zobanie” pre hladošov. Sladkým šťavnatým jablkom nakrájaným na ozdobné tvary nepohrdne žiadne dieťa. Niekedy je menej viac. Môžete párty postaviť na týchto jednoduchých a vždy dostupných surovinách.

Postup
  1. Pripravte vašim domácim spôsobom jednu či dve nátierky, napríklad vajíčkovú, rybičkovú, syrovú, bryndzovú, či humus z červenej šošovice a natrite klasické jednohubky. Niekoľko urobte len s maslom, pre deti čo radšej klasiku. Nakrájajte uhorku, cherry paradajky, veľmi obľúbená medzi deťmi je spomínaná mrkva, redkvičky a pažítka. Môžete pridať i slnečnicové a tekvicové jadierka, sezam a pod. a foodstyle už nechajte na malých šéfkuchárov bez čapice 🙂
  2. Absolútne rýchle a veľmi efektné je občerstvenie na špajliach. Na kratšie špajle, najlepšie so špicatým koncom napichajte cherry paradajky, mini mozarely, mini parenice a kúsky eidamu nakrájané na kocky.
  3. “Zeleninové a ovocné lízatká” pripravte z uhorky a jabĺčok. Jablká môžete I “namočiť/otlačiť” do škorice alebo kakaa.  Uhorky ľúbia deti samotné, Ale pre dospelých môžete uhorkové kolieska, či guľky mozarely otláčať do bielych a čiernych sezamových semienok.
  4. Veľký úspech zožnete aj čokoládovým fondue a nakrájaným ovocím. Kvalitnú horkú čokoládu nalámete na kocky a dôkladne rozmiešate až do úplneho roztopenia v zohriatej šľahačke, ktorú odstavíte hneď ako začne vrieť. Určite použite horkú čokoládu, pretože v kombinácii so šľahačkou bude aj tak mliečna. Misku s teplou čokoládou dajte do stredu veľkého taniera a dookola nakrájajte banány, jablká, hrušky, či iné ovocie. Vidličkami si deti môžu namáčať ovocie v teplej čokoláde.