Cuketovo syrové koláče sú lákavé na zahryznutie a perfektne vhodné na občerstvenie na párty. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. Výsledný efekt a chrumkavá chuť rozhodne stoja za vyskúšanie.

Syrové koláčiky do ruky máme všetci radi

  1. Tento recept je naozaj jednoduchý, veľmi chutný a efektný. Začneme tým, že si rozbalíme a nakrájame lístkové cesto na 12 rovnakých častí, nebudú to celkom štvorce, ale to nevadí. Každú z nich umiestníme do jedného otvoru na mafinového plechu a jemne vtlačíme dnu. Okraje môžu trochu pretŕčať. Nie je potrebné použiť žiadne košíčky.
  2. Cukinu dobre umyjeme a odrežeme kraje. Potom ju nakrájame bežnou škrabkou na zeleninu. Krájame ju aj so šupkou na tenké, ale širšie a čo najdlhšie pásy. Ide to pomerne jednoducho a dobre.
  3. V miske si vyšľaháme 3 vajíčka, nastrúhaný syr a smotanu na šľahanie. Zmes ochutíme čiernym korením a soľou. Trochu strúhaného syra si odložíme na záver.
  4. Polievkovou lyžičkou potom naplníme ešte nepečené košíčky z lístkového cesta do polovičky alebo dvoch tretín.
  5. Cukinové pásiky rukou zvinieme ručne do „ruličky“, alebo „harmoniky“ a vložíme dnu.
  6. Cherry paradajky nakrájame na kolieska a povkladáme do jednotlivých cuketovo surových koláčov po ich okrajoch. Vytvorí to pekný efekt a prispeje k obľúbenej syrovo paradajkovej „pizzovej“ chuti.
  7. Zvyšným syrom potom jemne posypeme každý slaný cuketovo syrový koláč a pridáme trochu čerstvých byliniek.
  8. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia. Pečieme približne 20 minút, alebo kým cuketovo syrové koláče nie sú krásne do chrumkava upečené.
  9. Tip: Syrovo cuketové koláče môžeme ešte dochutiť šalviou, alebo bazalkou či tymianom.
  10. Tip: Tieto slané jesenné sezónne koláčiky môžeme podávať k šalátu ako večeru, alebo k poháru vína ako efektné občerstvenie pre návštevu. Podávame ich na malých tanierikoch s vidličkou, alebo len tak do ruky. Koláčiky krásne rozvoňajú vašu kuchyňu. Dobrú chuť!